Neovisni novinarski portal
16.4.2024.
GOSPODARSTVO
Koncesija za marinu u Tisnom Eko Nekretninama, poduzeću bez web stranice i registriranog telefona

Koncesija za marinu u Tisnom Eko Nekretninama, poduzeću bez web stranice i registriranog telefona

Između četiri ponude najbolja je ocijenjena ona trgovačkog društva Eko Nekretnine d.o.o. iz Zagreba. Ni koncesionar ni Općina Tisno još nisu službeno obaviješteni o dodjeli koncesije, ali su već stupili u kontakt i zakazali sastanak.

Vlada Republike Hrvatske na sjednici u četvrtak usvojila je Odluku o koncesiji luke nautičkog turizma u uvali Luka u Tisnom. Između četiri ponude najbolja je ocijenjena ona  trgovačkog društva  Eko Nekretnine d.o.o. iz Zagreba, kao predstavniku konzorcija sastavljenog od tri društva Eko Nekretnine d.o.o., Eurocijev d.o.o. i Ekotours d.o.o. Predstavnik koncesionara u petak se javio u Općinu Tisno i zakazao sastanak s načelnikom Ivanom Klarinom.

Marina Tisno 006

Tvrtka Eko Nekretnine d.o.o., začudo, na Internetu nema stranice, niti postoji u telefonskom imeniku HT-a. Registrirana je na adresi Božidara Magovca 55 u Novom Zagrebu. Tvrtci Eurocijev d.o.o. osnovna djelatnost su plinske instalacije i trgovina, a Ekotours d.o.o. se bavi ekološkim inženjeringom, trgovinom, turizmom i građenjem.

– Javni natječaj za dodjelu koncesije na Luci u Tisnom objavljen je 30. srpnja 2013. godine, a na njega su pristigle četiri ponude, i to od strane trgovačkih društava ACI d.d.,  EKO NEKRETNINE d.o.o., PITTER d.o.o. i MARINA TISNO d.o.o. Stručno tijelo za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru je 25. studenoga 2013. godine donijelo  Nalaz i mišljenje  u kojem se navodi da ponuda ponuditelja „EKO NEKRETNINE“ d.o.o.  odgovara svim posebnim propisima i gospodarskom značaju pomorskog dobra – lučkog područja luke posebne namjene koje se daje u koncesiju i da je ista samim tim prihvatljiva. Ukupna površina lučkog područja koje se daje u koncesiju iznosi 63.345 m² (kopneni dio – 8.835  m² i morski dio 54.510 m²). Koncesija se daje na vremensko razdoblje od 30 godina, računajući od dana sklapanja ugovora o koncesiji pomorskog dobra. Ukupna investicija prema Studiji gospodarske opravdanosti iznosi 77.298.750,00 kuna, te se ovom Odlukom zadužuje Ovlaštenik koncesije dostaviti garanciju banke radi dobrog izvršenja posla u korist Republike Hrvatske – Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture na iznos od 3.864.937,50 kuna, a što je 5% od ukupne vrijednosti investicije. Ovom odlukom zadužuje se Ovlaštenika koncesije da u roku od dvije godine ishodi pravomoćnu lokacijsku dozvolu, te u roku od 2 godine dovrši izgradnju luke (prema Detaljnom planu uređenja luke nautičkog turizma u uvali Luka – Tisno), te preda Davatelju koncesije uporabnu dozvolu – navodi Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture na svojim internetskim stranicama.

Ovo je treći put da je Vlada dodijelila koncesiju u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke nautičkog turizma u uvali Luka u Tisnom. Prva dva koncesionara su odustala od posla, a misli li tvrtka Eko Nekretnine d.o.o. uistinu graditi marinu moglo bi se saznati već slijedećeg tjedna. Iako koncesionaru ni Općini Tisno još službeno nije dostavljena odluka o koncesiji, direktor tvrtke Davor Ljubić i načelnik Ivan Klarin već u ponedjeljak će u Tisnom obaviti prve razgovore.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI