Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
UKRATKO
Mirela Holy (Wikipedia)

Istraživanje Crobarometra otkriva:
Mirela Holy, po popularnosti, odmah iza Ive Josipovića!

Mirela Holy (Wikipedia)

Prema najnovijim istraživanjima Crobarometra, čije rezultate donosi Nova TV, otkriće veljače 2014. je predsjednica Oraha, Mirela Holy. Bivša ministrica okoliša u Milanovićevoj Vladi, po popularnosti je gotovo na korak,  već uobičajeno najpopularnijem hrvatskom političaru, predsjedniku RH Ivi Josipoviću. Dok Josipović uživa potporu 76 posto ispitanika, Holy zauzima drugu poziciju s čak 65 posto. Treći je šef Hrvatskih laburista Dragutin Lesar s 58 posto, iza njega je predsjednik Sabora, SDP-ov Josip Leko s 51 posto, zatim don Ivan Grubišić s 50 posto, pa Vesna Pusić, Ruža Tomašić, Zoran Milanović…

Mirela Holy (Wikipedia)

Mirela Holy (Wikipedia)

SDP i HDZ i dalje vode mrtvu trku, pri čemu SDP ima 22, 2 posto, a HDZ 20, 7 posto. Treći po rejtingu su Hrvatski laburisti sa 7, 9 posto, potom Orah Mirele Holy s 4,4 posto, pa HNS s 4 posto,  HDSSB s 3,7 posto, Nacionalni forum Nikice Gabrića s 3 posto,  koliko dobija i HSP AS.

Tzv. lijevi blok stranaka na čelu s SDP-om, da su izbori sada, osvojio bi 27,1 posto, a “desni blok”,  predvođen HDZ-om, 25,4 posto.  Laburisti bi dobili 9,7 posto, Savez za Hrvatsku 6,3 posto, a Mirela Holy 5,3 posto.

Sudeći po svemu izborna bitka vodit će se dominantno između SDP-a i HDZ-a, ali sve je evidentnije da će Orah Mirele Holy biti mnogima itekako tvrd, a na izbornu matematiku mogla bi se značajno odraziti i pojava Saveza za Hrvatsku, eventualno i Nacionalnog foruma Nikice Gabrića. Neke stare, etablirane političke strane, poput HSS-a i HSP-a, pomalo gube trku s vremenom i – dosljednošću.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI