Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
POLITIKA
HDZ o marini u Tisnom: Ovakva dodjela koncesije donosi više pitanja i nevjerice nego koristi

HDZ o marini u Tisnom:
Ovakva dodjela koncesije donosi više pitanja i nevjerice nego koristi

Općinski odbor HDZ-a Tisno oglasio se priopćenjem za javnost u kojem je prošlotjedna odluka Vlade RH o davanju koncesije za gradnju marine u Tisnom tvrtci Eko Nekretnine d.o.o. ocijenjena u najmanju ruku  kao čudna i razočaravajuća za tu stranku i za veliku većinu Tišnjana.

Uvala Luka u Tisnom (Foto Hrvoslav Pavić)
Uvala Luka u Tisnom u kojoj bi trebala biti sagrađena marina (Foto Hrvoslav Pavić)

– Prvenstveno, začudio nas je izbor koncesionara, pogotovo iz razloga što smo vjerovali riječima općinskog načelnika, Ivana Klarina, koji je općinske vijećnike na sjednici Općinskog vijeća u prosincu obavijestio kako mu je potvrđeno da bi novi koncesionar trebao biti ACY, za koji je, doduše neslužbeno, tvrdio da ima najveći broj bodova na provedenom natječaju. Bili smo zadovoljni takvim izborom jer se radi o tvrtci za koju smo uistinu vjerovali da je jedna od rijetkih koja taj posao može dovesti do kraja, na radost svih Tišnjana. Objavom odluke kako je novi koncesionar konzorcij okupljen oko tvrtke EKO nekretnine, ne možemo se ne zapitati što se to promijenilo u ponudama i bodovima u roku od dva mjeseca?! Kako je i zbog čega nastala ta promjena u izboru? Naravno, nitko nam na ta pitanja nije ponudio nikakve odgovore. Nadalje, imamo potrebu izraziti svoje nezadovoljstvo jer smo umorni od ovakvih izbora tvrtki za koje nikada nismo čuli, koje se bave svaštarenjem i u popisu djelatnosti imaju baš sve čega se čovjek uopće može sjetiti. Nitko u nautici nije nam znao baš ništa reći o njima, ne znamo koje im je to iskustvo i rezultat donio najveći broj bodova. Upravo iz tih razloga smatramo da smo propustili još jednu priliku da izaberemo partnera u kojeg bi svi zajedno imali povjerenja da će uistinu i sagraditi toliko nam željenu marinu. Ovako,bez imalo povjerenja ostaje nam čekati da vrijeme pokaže jesmo li bili u pravu, dok će u to isto vrijeme naši susjedi Pirovčani vjerojatno imati gotovu marinu. Konačno, za Tišnjane i stanovnike općine Tisno nije u pitanju samo projekt marine, već je u pitanju i izgled platoa koji pripada budućoj marini, a koji danas predstavlja pravo ruglo na ulazu u naše mjesto. Smatramo da jednostavno nemamo više pravo čekati još nekoliko godina na uređenje tog dijela Tisnog opravdavajući čekanje marinom, koju ovakvim tempom i ovakvim izborima koncesionara nikada nećemo dobiti. Žalosti nas činjenica što se čitava priča svodi na još jednu u nizu reklamu, a u isto vrijeme jako dobro znamo da ovakva odluka donosi više pitanja i nevjerice nego koristi – stoji u priopćenju Općinskog odbora HDZ-a koji potpisuje predsjednica Jelena Obratov. 

– Mislim da nitko nije skeptičniji od mene, a moram vam priznati i umoran u vezi treće koncesije u mom mandatu, s obzirom da je općina Tisno još 2010 g. pripremila sve podloge i predale državi ovaj projekt (tako nalaže zakon). Svi zajedno bi voljeli da ovaj puta napokon nakon 20 godina i dobijemo marinu, no hoće li i biti tako nitko u ovom trenutno sa sigurnošću ne može znati. Ali isto tako smatram da nemamo pravo bezrazložno omalovažavati i nanositi štetu bilo kojoj tvrtki u Hrvatskoj koja se bavi privatnim biznisom, pa tako ni tvrtki Eko-nekretnine. Ljudi iz navedene tvrtke su zatražili sastanak u općini u ponedjeljak, a u utorak su me zamolili da organiziramo zajedničku konferenciju za novinare, što sam ja i prihvatio. Za kritike uvijek imamo vremena, ovaj puta umjesto kritika volio bih da slavimo, a što će biti pustimo vremenu. Jedino što znam je da će se općina i ovaj puta maksimalno staviti na raspolaganje novom koncesionaru u zajedničkom interesu naše općine i otoka u cijelosti – kaže načelnik Ivan Klarin (SDP).

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI