Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
KRONIKA 112 / UKRATKO
Drnišanin (43) bez razloga probušio gume na vozilima hitne pomoći

Drnišanin (43) bez razloga probušio gume na vozilima hitne pomoći

Hitna pomoć - ilustracija (7)

Sreća da Dom zdravlja u Drnišu u noći na utorak nije imao veći broj hitnih poziva. Da jest, pitanje je kako bi vozači liječnike i medicinske sestre odveli na intervenciju, jer je vandal onesposobio dva od ukupno pet vozila Doma zdravlja.

– Utvrđeno je da je osumnjičeni 17./18. veljače tijekom noći u Drnišu na parkiralištu tamošnjeg Doma zdravlja, bez nekog valjanog razloga, na dva vozila izbušio tri gume. Ukupna nastala šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna – javljaju iz policijske uprave Šibensko-kninske.

Probušene gume na jednom sanitetskom i jednom vozilu patronažne službe uočili su tek ujutro i pozvali policiju. Oštećeni pneumatici vrlo brzo su zamijenjeni, kao što je policija brzo pronašla vandala. On je zaradio prijavu zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari. Iz policije kažu da je gume probušio bez ikakvog razloga. Niti je s kim od osoblja bio u svađi niti je imao kakvih primjedbi na rad Doma zdravlja. Radi se o osobi sklonoj alkoholu, kojoj je palo na pamet zabaviti se na vrlo ružan i opasan način, srećom, bez posljedica po pacijente koji su zbog njegove zabave mogli ostati bez pravovremene liječničke pomoći. – Srećom, od bušenja guma nema nikakve štete osim materijalne – rekao nam je ravnatelj Doma zdravlja Drniš Milan Matić.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI