Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
GOSPODARSTVO / POLITIKA
Dino Karađole – direktor koji je preživio smjenu vlasti: ‘Ne bavim se politikom, nego turizmom’

Dino Karađole – direktor koji je preživio smjenu vlasti:
‘Ne bavim se politikom, nego turizmom’

Turističko vijeće danas je prihvatilo izvješće direktora šibenskog TZ-a i tako mu potvrdilo još jedan jednogodišnji mandat.

dino

Dino Karađole je prema pisanju dijela lokalnih medija, već bio smijenjen s mjesta direktora Turističke zajednice Grada Šibenika. Ispostavilo se, međutim, da je, nakon današnje sjednice Turističkog vijeća, Karađole postao jedan od rijetkih koji su na svojoj funkciji preživjeli smjenu gradske vlasti. „Nikad se nisam bavio politikom, nisam javno politički istupao, niti sam član neke od dviju najjačih stranaka. Bavio sam se turističkim razvojem grada, a rezultati su odlični“, objašnjava Karađole današnje dobivanje još jednog jednogodišnjeg mandata na čelu šibenskog TZ-a.

„U prošloj smo godini na području grada ostvarili rekordan broj noćenja i naplatili smo sva potraživanja. Šibenik se, u turističkom smislu, definitivno probudio“, kaže direktor TZ-a, ističući ponosno brojku od 1,2 milijuna noćenja na području Šibenika u 2013. godini, što je porast od 11 posto u odnosu na 2012. Ti su brojevi, kao i cjelokupno izvješće za prošlu godinu danas jednoglasno prihvaćeni na Turističkom vijeću.

„Dobri turistički rezultati posljedica su izdizanja Šibenika kao atraktivne turističke lokacije. Imamo vrhunsku festivalsku ponudu, urbani sadržaj i bogatu kulturno-povijesnu baštinu, poboljšanu infrastrukturu, plažu Banj, šetnicu u Kanalu sv. Ante… Imamo za ponuditi puno više, nego što smo imali prije, primjerice, pet ili deset godina“, razlaže Karađole, koji istim smjerom namjerava kročiti i u idućem mandatu. „Šibenik mora postati turističko središte županije, njegovu kulturnu, urbanu i povijesnu priču moramo još bolje prezentirati. Uostalom, vrlo je izgledno da postanemo jedini manji grad u državi koji će imati četiri tvrđave u funkciji“, tvrdi direktor TZ-a.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI