Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
KRONIKA 112 / POLITIKA
Ivan Klarin s premijerom Zoranom Milanovićem  - Foto Hrvoslav Pavić

Zbog prijetnji smrću policija čuva kuću saborskog zastupnika i načelnika Općine Tisno Ivana Klarina!

Ivan Klarin s premijerom Zoranom Milanovićem - Foto Hrvoslav Pavić

Zbog višestrukih prijetnji smrću upućenih preko društvenih mreža kuću obitelji saborskog zastupnika SDP-a i načelnika Općine Tisno Ivana Klarina u noći na nedjelju čuvala je policija.

Ivan Klarin s premijerom Zoranom Milanovićem  - Foto Hrvoslav Pavić

Ivan Klarin s premijerom Zoranom Milanovićem – Foto Hrvoslav Pavić

Kako nam je ispričao sam Klarin, sve je počelo prije nekih mjesec dana, kada je brat poginulog hrvatskog branitelja, čije je tijelo nedavno ekshumirano i identificirano DNK metodom na zagrebačkoj Šalati, došao u Općinu tražiti grobno mjesto. Nakon tog razgovora ispalo je da je Klarin tražio novac za ukop, što je revoltiralo obitelj poginulog branitelja i neke članove braniteljskih udruga.

– Pojasnio sam mu da to ne ide tako preko Općine, već da Ministarstvo branitelja osigurava grobna mjesta za pokop poginulih branitelja ukoliko nemaju obiteljske grobnice. U razgovoru sam, među ostalim, napomenuo da je cijena općinskog grobnog mjesta 44.000 kuna. Odmah smo stupili u kontakt s nadležnim ministarstvom i krenuli u realizaciju zamolbe obitelji. Već u srijedu je s Ministarstvom branitelja potpisan ugovor i posao oko pokopa je dogovoren, na način da Ministarstvo financira grobno mjesto, a Općina ostale troškove pogreba. Međutim, u međuvremenu je po društvenim mrežama krenula priča kako za pokop poginulog hrvatskog branitelja tražim 44.000 kuna. Poruke su implicirale da sam taj novac ja tražio za sebe osobno, valjda kao nekakav mito. Priča je ubrzo poprimila političko-kriminalne konotacije. Počeo sam dobijati razne poruke, prvo samo uznemirujuće, a onda i prijeteće. Sve je kulminiralo u subotu. Desecima poruka prijetili su smrću meni i čitavoj mojoj obitelji. Policija ih je shvatila ozbiljno i dodijeljena nam je zaštita, što je dodatno uznemirilo obitelj – ispričao nam je Klarin.

On smatra da je slučaj posljedica neprimjerenog uplitanja ljudi koji se pokušavaju nametnuti kao njegovi politički konkurenti.

– Određeni lokalni politički krugovi htjeli su iskoristiti tragediju ratnog stradanja i lažnim prikazivanjem činjenica htjeli su mi nanijeti političku štetu. Preko Facebooka su stvorili atmosferu linča i stvar je izmakla kontroli – rekao je Klarin.

Kaže da razumije traumu obitelji i bijes branitelja kojima je prezentirano da je za ukop tražio novac. Zato će tražiti i odgovornost onih koji su iskoristiti njihovu nevolju i naveli ih na ozbiljne prijetnje.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI