Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
KRONIKA 112 / UKRATKO
'Smrt Filipa IV. u lovu', slika iz 14. stoljeća

Opet lovačka nesreća:
krivolovac ubio 51-godišnjeg vršnjaka u šumi kod Križevaca

'Smrt Filipa IV. u lovu', slika iz 14. stoljeća
'Smrt Filipa IV. u lovu', slika iz 14. stoljeća

‘Smrt Filipa IV. u lovu’, slika iz 14. stoljeća

U šumi u Apatincima kod Križevaca je sinoć (13. siječnja) oko 22 sata poginuo 51-godišnjak, nakon što je u njega pucao njegov vršnjak koji je bio u krivolovu, kako javljaju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke. Policajci kažu kako je istraga u tijeku, te kako je muškarac preminuo na mjestu događaja.

Premda zasad nije službeno pojašnjeno što se desilo u Apatincima, jasno je kako se nesreće slične vrste među lovcima događaju vrlo često. Tako je prošle godine 57-godišnji Križevčanin u lovu ubio 47-godišnjeg mještanina i teško ranio njegova 18-godišnjeg susjeda.

Pucanje u zečeve, divlje svinje, srne i drugu divljač često je završavalo pogotkom kolege iz lova, a vrlo često i smrtnim ishodom.

Kao i ranije u sličnim slučajevima, u javnosti se apeliralo na razum i strože kontrole lovstva, budući da su zabilježeni brojni slučajevi u kojima su se mještani žalili na neoprezne lovce koji im puškaraju oko kuća, dvorišta, polja i vrtova.

Česti su bili i slučajevi i bahatih skupina lovaca koje vikendima stižu iz susjedne Italije kako bi pucali po hrvatskim šumama i selima, pa je bilo i ustrijeljenih kućnih ljubimaca u selima u zaleđu Knina. Mnogi smatraju kako više reda u lovstvu nema i zbog činjenice da je lovačka strast hobi mnogih utjecajnih dužnosnika, te stoga jer se radi o unosnom biznisu kojega lovni bizmismeni brižljivo čuvaju.


VEZANE VIJESTI