Neovisni novinarski portal
3.8.2021.
KRONIKA 112 / UKRATKO
Francuzi se jedrilicom zabili u obalu

Francuzi se jedrilicom zabili u obalu

Dvojica francuskih državljana prilikom plovidbe Prokljanskim jezerom nedaleko Skradina udarili su u obalu. Jedan Francuz teško je ozlijeđen.

Dvojica francuskih državljana prilikom plovidbe Prokljanskim jezerom nedaleko Skradina udarili su u obalu. Jedan je teško ozlijeđen.

Jedrilica kakva stradala na Prukljanu: Sun Odyssey 44i1 (Foto: www.boatbureau.com)

Jedrilica kakva stradala na Prukljanu: Sun Odyssey 44i1 (Foto: www.boatbureau.com)

U nedjelju popodne Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) obaviještena je o pomorskoj nesreći sa ozlijeđenim osobama na jedrilici Sun Odyssey 44, dužine 13,4 metra, u vlasništvu čarter tvrtke iz Vodica. Jedrilica je  plovila Prokljanskim jezerom nedaleko Skradina.
Kako javlja Samostalna služba za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Lučka kapetanija Šibenik je ustanovila da je jedrilica iz za sada ne utvrđenih razloga netom nakon isplovljavanja udarila u obalu kod punte Smoković, nedaleko skradinske marine. Prilikom udara su ozlijeđeni skiper P. C. (58) i član posade P. R. (67), obojica fracuski držaljvani. Nakon sudara su uspjeli samostalno doploviti nazad u skradinsku marinu. Tamo im je pružena prva pomoć, te su prevezeni u šibensku bolnicu. Na pramčanom dijelu jedrilice je ustanovljeno manje oštećenje, a na mjestu nesreće  su pronađeni odlomljeni dijelovi plovila. Onečišćenja mora nema. Istragu o uzrocima nesreće provodi Lučka kapetanija Šibenik i Pomorska policija.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI