Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
GOSPODARSTVO / POLITIKA
Dogovor u Brodosplitu: Otkazi povučeni i zamijenjeni opomenama

Dogovor u Brodosplitu:
Otkazi povučeni i zamijenjeni opomenama

Sastanak u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, na kojem su u petak razgovarali predstavnici Uprave Brodosplita i predstavnici sindikata koji djeluju u brodogradilištu, urodio je plodom. Neće biti otkaza za suspendirane radnike. Svi će se vratiti na posao, zajedno sa sindikalnim povjerenicima.

Foto www.nsb (3)

Evo priopćenja Uprave Brodosplita: ‘Zaključci sa sastanka održanog dana 3. siječnja 2014. godine u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, s predstavnicima Uprave Brodosplit d.d. i sindikata koji okupljaju članstvo u Brodosplitu.

  1. Sudionici sastanka su suglasni da je uspostava konstruktivnog dijaloga u Brodosplit d.d. poželjan preduvjet za učinkovito restrukturiranje Brodosplit d.d.
  2. Sindikati osuđuju prosvjed kao i ostale radnje koje nisu u skladu s aktima Poslodavca te zakonskim propisima, a koje su se događale 16.10. i 17.10. 2013. godine u Brodosplitu.
  3. Sindikati podržavaju sve aktivnosti koje Uprava provodi usmjerene na jačanje Brodosplita d.d. i očuvanje radnih mjesta u Brodosplit d.d. te mjere Uprave u provođenju restrukturiranja.
  4. Uprava prihvaća povući odluke o suspenziji sindikalnih povjerenika i radnika koje su na snazi na dan 3.1.2014. godine te navedene odluke zamjeniti opomenama pred otkaz ugovora o radu ukoliko Uprava smatra da postoje okolnosti koje bi opravdale takvu odluku.’
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI