Neovisni novinarski portal
26.9.2022.
POLITIKA
Do kraja mjeseca stiže odluka o premještanju Parka prirode Vransko jezero iz Biograda u Betinu

Do kraja mjeseca stiže odluka o premještanju Parka prirode Vransko jezero iz Biograda u Betinu

Komisija Ministarstva zaštite okoliša do 15. siječnja obići će Park prirode Vransko jezero kako bi se utvrdilo jesu li osnovani navodi iz Prigovora na način upravljanja i funkcioniranja Parka koji je u prosincu podnijela Općina Tisno. Tišnjanski načelnik Ivan Klarin ponudio je Ministarstvu i Parku prirode dati na besplatno korištenje općinsku zgradu u Betini, a da su promjene u ovoj javnoj ustanovi nužne vidljivo je već i iz samih fotografija njenog sjedišta koje se trenutno nalazi u neuvjetnim prostorima na tržnici u Biogradu.

[wzslider]

– Izgled samog sjedišta ustanove ne bi trebao biti najvažniji niti presudan. Bitnije je stanje u parku, ali ono je sada takvo da ga ovakva upravna zgrada, na žalost, vjerno oslikava.  Općina Tisno je Ministarstvu poslala zatraženo pismo namjere, a sada čekamo komisiju koja bi trebala do 15. siječnja izaći na teren i utvrditi sve činjenice iz naših dopisa. Odluka o eventualnom preseljenju bit će donesena do kraja mjeseca. Nije nam cilj Biogradu uzeti sjedište Parka prirode ili bilo koje druge ustanove, već samo zaštititi i staviti u funkciju prirodne vrijednosti parka koje se nalaze dobrim dijelom na području naše općine  – rekao nam je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

Odluka će biti donesena temeljem nalaza komisije Ministarstva zaštite okoliša i općinskog Pisma namjere s obrazloženjem inicijative i planom rada, te premještanja uprave i otvaranja prezentacijskog centra Parka prirode Vransko jezero u Betinu, ali čini se da će i sam pogled na prljavu, neuglednu i raspadajuću zgradu na biogradskoj tržnici komisiji biti dovoljan povod za promjene.

Sjedište Parka prirode Vransko jezero na tržnici u Biogradu (11)

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI