Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
POLITIKA
Karamarko: Iza ove Vlade će ostati spaljena zemlja – Milanović: HDZ je istočnobalkanski trećeligaš

Karamarko:
Iza ove Vlade će ostati spaljena zemlja – Milanović:
HDZ je istočnobalkanski trećeligaš

Nije baš da je predbožićno vrijeme prikladno za političke, međustranačke ratove, za duele pozicije i opozicije, ali upravo se takav okršaj ovog vikenda dogodio. Snažna, agresivna retorika obilježila je polemiku dvaju čelnika – šefa opozicijskog HDZ-a Tomislava Karamarka i šefa SDP-a, premijera Zorana Milanovića.

portret_tjedna_karamarko_post

Najprije je u subotu Karamarko, ocjenjujući rad Vlade na polovini mandata, izjavio kako će iza Milanovićeve Kukuriku ekipe na polugodištu mandata ostati spaljena zemlja. Najavio je, također, da će HDZ tražiti izvanredne izbore u svibnju iduće godine.

Danas je od Milanovića stigla ljutita rafalna paljba po HDZ-u i Karamrku osobno. Premijer je najmasovniju stranku u Hrvata  (HDZ) nazvao istočnobalkanskim trećeligašem, s anmjerom da ih posve diskvalificira kao političku alternativu SDP-u.

-Svaka zemlja treba alternativu, a Hrvatska je vjerojatno negdje ima. Dakle, nije dobro da je vlast jedina, i nikad nije jedina, ali kažem, HDZ to nije. Poštovani kolega je toliko nedosljedan i izgubljen da to nema smisla komentirati, i to s referendumima, a tu se ne rugam i rijetko to komentiram, ali on naprosto nema nikakvog sustava.Za mjesec dana će tražiti, ne znam, da Božić bude umjesto Uskrsa- ironizirao je svoga političkog rivala Milanović u svojoj već klasičnoj maniri, potpuno nespreman na bilo kakvu kritiku.

Na tu verbalnu ekspadu prvog među hrvatskim socijaldemokratima, HDZ je gotovo trenutno odgovorio brzom konferencijom za novinare na kojoj je Željko Reiner, aktualni potpredsjednik Hrvatskog sabora, replicirao Milanoviću: Žalosno je i tužno da premijer Milanović na osobnoj razini napada predsjednika HDZ-a gosp. Karamarka, prikrivajući na taj način zapravo neuspjeh svoje vlade i neimajući niti jednu riječ ohrabrenja, riječ nade, koju građani Hrvatske toliko željno iščekuju, pogotovo u ovo predblagdansko vrijeme- konstatirao je Reiner.

portret_tjedna_milanovic_post


VEZANE VIJESTI