Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
POLITIKA
Mladen Markač: ‘Pokažimo svijetu koliko smo ponosni na stvaranje neovisne Hrvatske ‘

Mladen Markač:
‘Pokažimo svijetu koliko smo ponosni na stvaranje neovisne Hrvatske ‘

Mladen Markač zapalio je svijeću na mjestu pogibije heroja obrane Šibenika Marinka Karduma

Šibenik je obilježio 22. obljetnicu pobjede u Rujanskom ratu,  kada su branitelji napadnuti s mora, kopna i zraka na prilazima gradu zaustavili 9. korpus JNA i četnike predvođene ratnim zločincem Ratkom Mladićem.

Zajedno sa Šibenčanima, 22.obljetnicu rujanskog ratnog podviga, 0ve su godine proslavili ratni zapovjednik specijalne policije Mladen Markač i predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm.

Rujanski rat je bio prekretnica u Domovinskom ratu. Šibenik i njegovi branitelji trebaju glasnije govoriti o svojim uspjesima. Oni to zalužuju. Istinski su branitelji i treba im na tome zahvaliti, zahvaliti što danas uz njihovu pomoć živimo u miru i slobodi i možemo odgajati svoju djecu na našim povijesnim iskustvima. Pokažemo svijetu koliko smo ponosni na stvaranje neovisne Hrvatske. Zašto i nebi bili ponosni kad je i međunarodna pravda rekla da su Hrvati imali obrambeni, častan i oslobodilački rat – rekao je Markač.

On je, među ostalim, istaknuo i važnost ratnog policijskog načelnika Nikole Vukošića, ali i aktualnog šibensko-kninskog župana Gorana Pauka,  u rujanskom ratnom podvigu. Međutim, zamjerio je široj javnosti  što dovoljno ne prepoznaje zasluge Šibenika u obrani Hrvatske,  posebice u dijelu koji se tiče stvaranja Hrvatske ratne mornarice.
– Sjećate se da je bila proslava HRM u Splitu, a nitko nije rekao da je ta mornarica začeta ovdje u Šibeniku. Ja se nadam da će u budućnosti naši povjesničari o tome govoriti, da će konačno da Šibenik zauzeti svoje mjesto – rekao je Markač.

 


VEZANE VIJESTI