Neovisni novinarski portal
18.4.2021.
KRONIKA 112 / POLITIKA
Vlado Košić (Foto: Tris/H. Pavić)

Novo uhićenje zbog Facebook komentara – u Tisnom uhićen 69-godišnjak koji je Plenkovića ‘branio’ od biskupa Košića

Vlado Košić (Foto: Tris/H. Pavić)

Uhićenja zbog komentiranja na Facebooku se nastavljaju. U Tisnom na otoku Murteru jutros oko 9.30 uhićen je 70-godišnji Ilija Komšić zbog neprimjerenog komentara pod prošlotjednom neprimjerenom FB objavom sisačkog biskupa Vlade Košića.

Podsjetimo, biskup Košić je pred tjedan dana zgrozio hrvatsku javnost otvorenim pismo premijeru Plenkoviću, kojeg je prozvao zbog koaliranja s HNS-om, dojučerašnjim neprijateljem, kako bi spasio Vladu, čime je po biskupu pokazao potpunu neosjetljivost za osjećaje i vrijednosti koje gaji većina hrvatskog naroda.

– Oko 9.30 suprug je krenuo po kruh i mlijeko, ali se ubrzo vratio, blijed kao krpa. Kaže, došla je po njega policija. Mora u Policijsku postaju Vodice na nekakvo ispitivanje. Vratili su se za sat i pol, dva i uzeli naše kućno računalo – kaže nam Slavica Komšić, supruga uhićenog Ilije.

– Zatim je nazvao sa sakrivenog broja i rekao da je nešto napisao na Facebooku sisačkom biskupu Košiću, te da ga vode u Sisak. Nije mi bilo ništa jasno, osim da nije sa sobom ponio lijekove. Bojim se što će biti s njim. Ne znam hoće li preživjeti tako dugo bez lijekova – kaže Slavica.

Zabrinuta supuga uhićenog Ilije Komšića (Foto: Tris/H. Pavić)

Ilija je umirovljen kao hrvatski branitelj,  teško je bolestan, a među ostalim bolestima, kaže njegova supruga, liječi se i od povišenog krvnog tlaka, dijabetesa te trobmoza.

– Pije pet vrsta lijekova. Ništa mu nisu dali da ponese sa sobom. Kažu, znat će po kartonu što treba piti. Ali kako, kad ni sam ne zna što mora uzimati – kaže Slavica.

– Po nalogu Policijske postaje Sisak na našem području smo zatekli 69-godišnju osobu koju je na okolnosti ozbiljne prijetnje policiji prijavio biskup Košić.  Osoba je privedena kolegama iz Siska –  rekla nam je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Ilijina obitelj pokušala je na FB pronaći što je to ‘neprimjereno’ Košiću napisao. Kažu tek da je u objavi ‘branio Plenkovića’.

– Policijski službenici PU šibensko-kninske uhitili su danas na području Vodica 69-godišnjeg hrvatskog državljanina te ga predali policijskim službenicima PU sisačko-moslavačke zbog provođenja kriminalističkog istraživanja na okolnosti ozbiljnih prijetnji smrću koje je policiji prijavio sisački biskup Vlado Košić.
Kriminalističko istraživanje je u tijeku- priopćuju iz policije.

Ilija Komšić sa suprugom Slavicom (Foto: FB)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI