Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
POLITIKA
Mimohod sjećanja u Tisnom: Suze i stihovi vape za istinom

Mimohod sjećanja u Tisnom:
Suze i stihovi vape za istinom

Mimohod sjećanja u Tisnom (Foto: Tris/H. Pavić)

Mimohod sjećanja u Tisnom (Foto: Tris/H. Pavić)

Večeras je u Tisnom održan Mimohod sjećanja na 12 vatrogasaca JVP Šibenik te DVD-a Vodice i Tisno koji su 30. kolovoza 2007. godine smrtno stradali na vatrogasnoj intervenciji na otoku Kornatu.

Vatrogasni zapovjednici, nekoliko stotina vatrogasaca iz čitave Hrvatske, predstavnici lokalnih vlasti zajedno s obiteljima stradalih, prijateljima i sumještanima u mimohodu sjećanja prošli su od vatrogasnog doma DVD-a Tisno do župne crkve sv. Duha, gdje su pod spomen-križem i pred grobovima Ivice Crvelina, Ante Crvelina, Marka Stančića, Tomislava Crvelina i Josipa Lučića položili cvijeće i zapalili svijeće.

Svi na ovome skupu i devetu godinu traže odgovore na pitanje što se dogodilo tog vrućeg i vjetrovitog kolovoškog dana dogodilo na otoku Kornatu. U službena objašnjenja ne vjeruju, a za istinom je u svom obraćanju pred spomen križem, doduše kroz stihove pjesme, zavapio i predsjednik DVD-a Tisno Zvonimir Čorkalo.

– I makar prošlo devet godina, te isplakane suze još uvijek su svježe i vape za istinom kao i pjesnikinja koja kaže: Kornate dragi istinu mi kaži: Kako je mladost odnio plamen? Jer razbuktao vatru nije tvoj kamen. Ali jedina istina koju i dalje znamo je ta da Ivicu, Marka, Antu, Tomislava i Josipa i njihove kolege i prijatelje iz Vodica i Šibenika nikad nećemo zaboraviti – rekao je Čorkalo.

Iako su nekad na tišnjanskom Mimohodu sjećanja s obitelji vatrogasaca i cijelim Tisnom nekada tugu dolazili dijeliti i premijeri i ministri, danas s njima, osim predstavnika općinskih vlasti i vatrogasaca, nije bilo nikog iz političkih i državnih struktura. No, nitko za njih nije ni pitao.

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI