Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
KRONIKA 112 / UKRATKO
Dan pobjede u Rijeci: Policija evidentirala 10 nasilnika nakon napada na novinare

Dan pobjede u Rijeci:
Policija evidentirala 10 nasilnika nakon napada na novinare

Vraćali smo se s tribine "Žene u ratu" održane sinoć u riječkom HNK Ivana pl. Zajca, na kojoj je pet žena različitih nacionalnosti s publikom dijelilo osobne ratne traume. Napali su nas oko 22:30 sati, dok smo stajali na Korzu, u neposrednoj blizini kazališta...

 

Napadači odlaze niz Korzo nakon napada - foto Lupiga.com

Napadači odlaze niz Korzo nakon napada – foto Lupiga.com

Nakon jučerašnjih zbivanja u Rijeci, u kojima je kasno navečer u Rijeci na Korzu novinare verbalno i fizički napala skupina agresivnih muškaraca, zato jer su izvještavali s tribine koja se održala u riječkom kazalištu, oglasila se i Policijska uprava primorsko goranske. Kako se isitiče, evidentirali su 10 osoba koje su počinile 11 prekršaja. Evo priopćenja:

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske jučer, u vremenu od 18 do 23 sata postupali su u cilju sprječavanja narušavanja javnog reda i mira te osiguravanja sigurnosti svih sudionika javnih okupljanja, i to: mimohoda od Mosta hrvatskih branitelja, preko Korza do zgrade Gradskog poglavarstva, predstave koja se održavala u riječkom kazalištu i prosvjeda organiziranog ispred spomenutog kazališta povodom održavanja ove predstave. Prema procjenama policije predstavi je nazočilo oko stotinu posjetitelja, u mimohodu je sudjelovalo oko 300 sudionika, a u prosvjedu ispred kazališta oko 70-ak osoba.
Tijekom ovih događanja policija je evidentirala deset osoba koje su počinile ukupno 11 prekršaja iz domene Zakona o prekršajima javnog reda i mira, iz članka 6. (naročito drsko i nepristojno ponašanje) i članka 13. (tuča, svađa i vika) spomenutog Zakona. Zbog počinjenja navedenih prekršaja podnijeti su optužni prijedlozi protiv deset osoba, starosti od 22 do 61 godine. Također, protiv sedmorice od njih podnijeti su optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja iz članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije.
U tijeku je utvrđivanje svih relevantnih činjenica, kao i identiteta ostalih osoba kod kojih su zabilježena neka od protupravnih ponašanja.
 O tom događaju je na  internetskom portalu Lupiga  danas objavljen tekst  naslovljen UZ DAN POBJEDE: Kako su nas tukli na riječkom Korzu, nakon „Frljićeve tribine“ (poveznica).
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI