Neovisni novinarski portal
21.10.2020.
GOSPODARSTVO
Tribunjski ribari besplatno podijelili tone ribe

Tribunjski ribari besplatno podijelili tone ribe

Ribarski brod Povlja u Tribunju je u utorak građanima besplatno podijelio sav ulov ribe!? Ulovili su oko 20 tona srdela, ali nisu ih mogli prodati. Dvije trećine bacili su u more, a ostatak su donijeli u Tribunj i podijelili građanima.Plivarica Povlja i 20 tona srdela (Foto Facebook) (9)

– Radi se o problemima s otkupom ulova. O tzv. pecaturi. Naime, u kilogramu srdela koje smo ulovili ima između 47 i 49 komada ribe, a otkupljivači traže da budu veće, da ih je u kilogramu do 43 komada. Oko pet sati ujutro plivaricom smo ulovili oko 20 tona srdela. Vidjeli smo da su neznatno manje nego što traže otkupljivači, a bilo nam je žao cjelokupan ulov baciti u more. Znamo da ima ljudi koje bi sredela obradovala za ove blagdane, pa smo je odlučili podijeliti građanima. I tako im čestitat Božić i Novu godinu. Naravno, besplatno – rekao nam je Augustin Gašpić, mornar s Povlje.
Odmah rano ujutro na lokalnim radijskim postajama ribari su pozvali građane da dođu u tribunjsku ribarsku luku po ribu. Odaziv je bio poprilično dobar, ali ipak nisu mogli podijeliti svih 20 tona. Dio je završio i u pučkim kuhinjama, a višak, na žalost, u moru. U srijedu od 12,00 sati pa do 14. siječnja do 24,00 sata traje lovostaj na srdele. Srdele ima puno, a Povlja neće posljednji dan prije lovostaja ni isploviti, jer postoje velike šanse da opet ne budu mogli prodati ulov. Ribari u Tribunju se žale da otkupljivači pogoduju velikim ribarskim tvrtkama i da na ovaj način, izmišljanjem razloga i odbijanjem otkupa ulova, pokušavaju iz konkurencije eliminirati manje ribare.Plivarica Povlja i 20 tona srdela (Foto Facebook) (1)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI