Neovisni novinarski portal
25.2.2021.
KRONIKA 112 / POLITIKA
USKOK ‘čisti’ Zemljišno-knižni odjel Općinskog suda u Šibeniku: Sedmero pod sumnjom, četvero u pritvoru

USKOK ‘čisti’ Zemljišno-knižni odjel Općinskog suda u Šibeniku:
Sedmero pod sumnjom, četvero u pritvoru

Sedmero osoba, među kojima su i službenici Zemljišno-knjižnog odjela šibenskog Općinskog suda, u petak je zbog davanja i primanja mita privedeno u Policijski nacionalni ured...

Sedam osoba, među kojima su i službenici Zemljišno-knjižnog odjela šibenskog Općinskog suda, u petak je zbog davanja i primanja mita privedeno u Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Splitu. Mito se davalo da se ubrza rješavanje predmeta.

Sud u Šibeniku

Uskok je donio rješenje o provođenju istrage protiv sedmoro hrvatskih državljana (1961., 1966., 1963., 1975., 1945., 1972., 1966. godišta) zbog osnovane sumnje  da su počinili kaznena djela primanja i davanja mita, davanja mita za trgovanje utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

– Osnovano se sumnja da su prvookrivljenica, službenica Ureda zakatastar u Šibeniku, i drugookrivljenica, zamjenica voditeljice Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Šibeniku, od svibnja 2013. do 16. siječnja 2014., u Šibeniku, ostalim okrivljenicima, sukladno prethodnom dogovoru, za novčane i druge naknade, u više navrata omogućile da im se žurno i preko reda riješe predmeti u Uredu za katastar i upisi u zemljišne knjige Općinskog suda u Šibeniku. Nadalje, osnovano se sumnja da je trećeokrivljenica, voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Šibeniku, na traženje četvrtookrivljenice, žurno i preko reda omogućila donošenje potrebnih rješenja, bez obzira na neuredne i nepotpune prijedloge – stoji u Priopćenju USKOK-a.
Sucu istrage Županijskog suda u Splitu Uskok je predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvero okrivljenika.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI