Neovisni novinarski portal
24.1.2022.

Post Tagged with: "Unutarstranački izbori"

Alternativa aktualnom vodstvu HDZ-a bit će spremna za unutarstranačke izbore kad god oni budu- izjavio je danas, potpuno otvoreno, HDZ-ov saborski zastupnik Davor Ivo Stier. Stanje u vladajućoj stranci, čini […]

HDZ ima inflaciju predsjedničkih kandidata. Stvara se dojam da je svatko bolji od onoga tko je sada na čelu ove najmasovnije hrvatske stranke . Andrej Plenković dobiva sve brojniju konkurenciju. […]

Može li se ranjeni HDZ konsolidirati do predsjedničkih izbora i vratiti bar nešto od svog dosad naglašenog samopouzdanja kojim se svaki član ove stranke doslovce razmetao? Jer, predstoje im unutarstranački […]

Na danas održanom Izbornom saboru Mosta nezavisnih lista, za predsjednika Mosta izabran je Božo Petrov i to sa 289 glasova.

Ako nitko ne osvoji natpolovičnu većinu glasova, drugi krug će se održati 26. studenoga, kada će se birati između dva kandidata koji su osvojili najveći broj glasova u prvom krugu.

SDP 19. studenog bira novog predsjednika. Danas je zadnji rok za predaju potpisa podrške za kandidaturu za mjesto koje je Zoran Milanović, nakon lošeg izbornog rezultata, ostavio upražnjeno. Unutarstranačke izbore već potresa skandal – Ivan Klarin prijavio je pristalice Davora Bernardića za krivotvorenje potpisa podrške.

Novog predsjednika/icu SDP će birati 19. studenog. U izbornoj utrci je deset kandidata, među kojima je i Orsat Miljenić. Na turneji je u petak posjetio Tisno, gdje smo mu postavili nekoliko pitanja o SDP-u, ali i o novoformiranoj vladi koju vodi njegov kolega iz studentskih dana i diplomacije Andrej Plenković

Novog predsjednika SDP će birati 19. studenoga, po načelu „jedan član – jedan glas“, a ne dobije li nitko u prvom krugu natpolovičnu većiinu, tjedan dana kasnije SDP-ovci će u drugom krugu izabrati između dvojice najbolje plasiranih.

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković u srijedu je Središnjem izbornom povjerenstvu predao više od 35.000 potpisa potpore za njegovu kandidaturu najavivši da će svoj program javnosti predstaviti u petak.

Prikupio potrebnih 5 tisuća potpisa pa odustao od kandidature za predsjednika stranke.

Još uvijek nije proglašen pobjednik unutarstranačkih izbora u HDZ-u jer još traje glasovanje u inozemstvu.

Ivan Vrdoljak u subotu je izabran za novog predsjednika HNS-a, kao jedini kandidat na stranačkom izbornom Saboru, poručivši kako je HNS stožerna stranka građanskog centra, jednako udaljena od lijeve i desne strane, koja će i dalje biti stranka rezultata i oslonac “nagriženom” srednjem sloju društva kojem treba vratiti dostojanstvo života.