Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
izborište / POLITIKA
Možemo! i stranka Hoćemo pravedno! novi izborni saveznici…

Možemo! i stranka Hoćemo pravedno! novi izborni saveznici…

Politička platforma Možemo! ipak neće sasvim sama u nadolazeće parlamentarne izbore. Iako su najavljivali samostalan izlazak na izbore, izvan koalicije predvođene SDP-om, odlučili su se na zajednički nastup u pojedinim izbornim jedinicama sa strankom Hoćemo pravedno! koja zastupa prava umirovljenika i osoba starije životne dobi ali i borbu protiv korupcije i HDZ-a, te borbu za hrvatsko selo i proizvodnju hrane. Upravo to su i dodirne točke dviju političkih opcija koje su se odlučile na suradnju u nadolazećim parlamentarnim izborima, kako su  objavile korodinatorica Možemo! Sandra Benčić i predsjednica stranke Hoćemo pravedno! Dragica Trumbetaš.

Stranka Hoćemo pravedno! je nastala iz revolta, kad je Hrvatsku stranku umirovljenika njezin predsjednik predao u ruke HDZ-u, kazala je Trumbetaš, napominjući da je riječ o stranci koja se “zalaže za ispravljanje svih diskriminacija u mirovinskom sustavu, da imamo zakon po kojem će svakom budućem umirovljeniku biti jasno na dan umirovljenja, kolika mu bude mirovina”. Podržavaju inicijativu Možemo! da se mirovine podignu na razinu 67 posto prosječne plaće, te njihovo redovito, mjesečno usklađivanje, priopćili su iz platforme Možemo!

Odlučili su se za suradnju s Možemo!, izjavila je Trumbetaš, jer žele učinkovito zdravstvo i pravedne socijalne politike, školstvo za potrebe društva i gospodarstva 21. stoljeća.

– Hoćemo novi izborni zakon i zastupnike koji politički i moralno odgovaraju svojim glasačima- poručila je predsjednica stranke Hoćemo pravedno! te naglasila da će “Možemo! urediti tokove Save, Drave, Mure, Bednje, Mirne, Dunava, a Hoćemo pravedno! će im svojim znanjem i iskustvom u tome pomoći.

Damir Lujanac,  glasnogovornik stranke Hoćemo pravedno! i stručnjak za poljoprivredu, bivši predsjednik uprave sirarske industrije Zdenke posebno je apostrofirao potrebu rasterećenja poljoprivrednika od administrativnih zahtjeva, kao i borbe protiv uvoznih lobija, koji stvaraju velike probleme u prodajnim cijenama poljoprivrednih proizvoda.

Prema njegovim riječima, suradnju je bilo lako dogovoriti, jer većina politika Hoćemo pravedno! sukladna je politikama stranke Možemo!. Smatraju da je Možemo! pouzdan partner što su pokazali na primjeru Zagreba gdje doista provode u djelo ono što su u izborima i najavljivali.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI