Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
nevolje
Opljačkan pulski Radio Rojc, izvrsna radipostaja: Trebaju pomoć

Opljačkan pulski Radio Rojc, izvrsna radipostaja:
Trebaju pomoć

Radio Rojc, izvrsna pulska radio postaja, brutalno je opljačkana. Ukradena im je glavina vrijedne opreme nužne za emitiranje programa, a koju su svojim skromnim budžetom nabavljali godinama. Radio Rojc je neprofitni radio, nakladnik mi je Savez udruga Rojca, smješten u za hrvatske prilike jedinstvenom prostoru Društvenog centra Rojc u prostoru bivše pulske vojarne, a koja je sada dom nebrojenim građanskim udrugama i centar kulturnih, sportskih i drugih društvenih zbivanja.

-Dakle, poharali su nas. Mixer Rodecaster (novi, nismo ga još otplatili), bez napajanja, tako da će vjerojatno završiti u smeću, zvučne kartice Behringer, sedam laptopa ( 5 HP: svjetlozeleni, bijeli, srebrni, dva crna, jedan crni Lenovo, jedna crnaToshiba), dva zvučnika JBL, diktafoni Marantz, stanica za bežične mikrofone, vanjski hard discovi, stickovi….dio je opreme koju su nam odnijeli. Oštetili su nam mikrofone, mixere AirLab i Allen and Heath i još gomilu opreme i zato se trenutno u eteru čujemo kako se čujemo. Stream nije još u funkciji. Slušati nas možete, i ovako loše i jadne, na 87,7 F. – objavili su na svojoj Facebook stranici. 

Novinarka i urednica Mirjana Radulović kazala je za portal Istarski.hr kako im je nakon nekog vremena proradio i stream, međutim, program ne mogu emitirati, već samo glazbu.

-Nešto smo posudili, nešto premostili, nešto prastare opreme koristimo i ta oprema glumi nešto drugo što ne bi trebala, ali smo se ipak uspjeli nekako zakrpati. Ne znam, nemamo stvari, baš je koma, tužno. Cijeli dan se bavimo čišćenjem i brojanjem onoga što je ostalo, pokušavali smo spojiti da bar nešto svira, tako da nismo ni razmišljali što dalje. Ne znamo, vidjet ćemo – rekla je Mirjana Radulović.

Radio Rojc je vrlo slušan radio i svojevrsna je duša Pule, pa je logično da je ova vijest šokirala mnoge, pa nude pomoć…

Arhiva: Redakcija Radio Rojca: (foto TRIS/G. Šimac)

-Dragi ljudi, hvala vam na ovakvoj podršci, telefoni zvone, inboxi su puni, ne stižemo svima odgovoriti. Hvala slušateljima iz Pule, Istre, Rijeke, Zagreba, Splita, Dubrovnika, Novog Sada, Beograda, Sarajeva, slušateljima u Sloveniji, Švedskoj, Irskoj, Finskoj, ima vas i u Vijetnamu. Iako danas još nismo razmišljali kako ćemo do nove opreme, jer bavimo se krpanjem onoga što je ostalo, mnogi traže da objavimo naš IBAN na koji mogu donirati iznos prema svojim mogućnostima. Procijenili smo iznos štete i ona iznosi nešto malo manje od 10 000 eura u koju nismo uračunali iznose popravaka oštećene opreme. Svaki cent pomoći će nam da što prije krenemo s emitiranjem programa i stoga vam neizmjerno hvala na podršci! – kažu.

U te svrhe i mi objavljujemo  podatke za uplatu za one koji žele pomoći:

HR2824020061100631752

model HR 00

poziv na broj 100-2024

Evo i barcod s elementima za plaćanje netbankingom (iznos unesete sami).

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI