Neovisni novinarski portal
24.6.2024.
nasilništvo / PROSVJED
Prosvjed protiv nasilja u Vukovaru :Te večeri nisu istukli samo djecu, nego i nas roditelje, istukli su Vukovar!

Prosvjed protiv nasilja u Vukovaru :
Te večeri nisu istukli samo djecu, nego i nas roditelje, istukli su Vukovar!

Ispred zgrade gradske uprave, na inicijativu obitelji  nedavno pretučenih maloljetnika, mahom 15-godišnjak, od skupne starijih mladića, navodno lokalnih Bad Blue Boysa, u Vukovaru je održan prosvjed na kojem su se okupili Vukovarci koji žele grad bez nasilja, siguran za sve koji u njemu žive.

Cilj prosvjeda je bio da se pošalje poruka protiv nasilja ali i da se iznesu zahtjevi roditelja maloljetnika koji su brutalno premlaćeni samo zato što su govorili ekavicom, a u njima se traži da se uhapse svi napadači i da budu primjereno sankcionirani, što svakako nije “rad za opće dobro”, poručili su.

-Okupili smo se u ime roditelja, neovisno o nacionalnoj pripadnosti. Želimo da su sva naša djeca sigurna. Međusobno se ne moramo pozdravljati, ali na ulicama grada moramo biti sigurni. Naša djeca moraju biti sigurna. Od huligana moraju biti sigurni svi građani bez obzira na godine. Prošle smo subote svjedočili premlaćivanju naše djece do neprepoznatjivosti. Huligani se skrivaju iza naziva navijači. Djeca su pretučena, tukli su ih nogama, cipelarili po podu, jedan od dječaka ima frakturu lubanje i lica, a drugi frakturu s krvarenjem u glavi, hematom ispod oka, treći natučene zube i vilicu, hematome po cijelom tijelu, peti ima polomljeno rebro. Naša su djeca završila u KBC-u Osijek. Te večeri nisu istukli samo djecu, nego i nas roditelje, istukli su Vukovar. Te večeri pale su sve maske. Pravi navijač neće djetetu nanijeti teške ozljede, spriječiti će nasilje prema slabijem- čulo se sa skupa, prenosi N1.

Sudionici prosvjeda ogorčeni su toleriranjem nasilja u gradu koje traje već godinama. Pitaju se kako je moguće da većina huligana ima dosje, da imaju  i prijave i presude, a i dalje se nesmetano šetaju ulicama  s fantomkama. Dugo su šutjeli, ali sad je dosta, kazali su. Ovo je zadnji put da netko digne ruku na Vukovar, ovo se tiče svih nas, u ovome smo svi zajedno.

Naučite djecu da misle lijepo, da njihova htijenja ne budu veća od nebeskog svoda, naučite ih da vole, jer za ono što se sad događa nisu kriva djeca, govorili su. Djeca su zaslužila Vukovar bez straha, Vukovar dobrih ljudi u kojem svi moraju biti sigurni- ključna je poruka vukovarskog prosvjeda uz zahtjev da svi napadači dobiju maksimalne kazne kako to više nikad nikome ne bi palo na pamet.

Foto: N1

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI