Neovisni novinarski portal
16.4.2024.
FILM / OTOK
Arhiva: ilustracija, tj. krava (foto Tris/G. Šimac)

Prvić, stoka na otoku:
Krave glume u filmu i čuvaju ih zaštitari

Arhiva: ilustracija, tj. krava (foto Tris/G. Šimac)

Krave na Prviću? Stoka na otoku? Revitalizacija netradicionalnog stočarstva? Netko blizak vlasti je dobio milijunske poticaje za par krava? Mediteran kakav nikad nije bio? Projekt povećanja broja turističkih noćenja u posezoni? Ne. Snima se film, a kravama su podijeljene uloge. Na otoku Prviću, sudeći prema izvještajima, redatelj Danis Tanović, poznat kao dobitnik nagrade Oscar za film Ničija zemlja, snima film, a krave su u scenariju. Svojedobno je portal Info Vodice poslao poziv mještanima koji žele statirati u filmu, pa će neki nešto i zaraditi. Krave vjerojatno neće zaraditi ništa.

Ipak, pojava krava je uzbudila neke otočane, pa su neki, u sladu s tradicijom, i zagrintali. Nekima nije bilo drago što krave u skladu s biološkim zadatostima, tu i tamo iza sebe ostave karakteristični sadržaj, tj. balegu.  Kako bi umirili grintala i pojasnili otkud krave na otoku, Mjesni odbor Prvić Šepurine odlučio se na objavu na Facebooku koju malo dalje prenosimo u cijelosti. U njoj se mještani mole da ne blicaju mobitelima i fotoaparatima put krava i da im se ne približavaju, i da im ne padaju bilokakve  gluposti na pamet, jer krave čuvaju profesionalni zaštitari (a ne pastiri). Evo te objave:

Arhiva: ilustracija, tj. krava (foto Tris/G. Šimac)

Dragi mještani,

razumijemo da su krave trenutno atrakcija u našem selu, ali u ime filmske ekipe, molimo vas da im se ne približavate, ne dirate ih i ne blicate fotoaparatima prema njima.

Životinje su već pod stresom od transporta i nove okoline, nemojte dodatno pogoršavati situaciju.

Također, MO vas ovim putem obavještava da su za krave ishođene sve moguće dozvole, pa tako imaju i dozvolu MO i Grada za obitavanje na parceli kod nove crkve.

Krave čuvaju zaštitari, nemojte da vam bilokakve gluposti padaju napamet.

Što se tiče čišćenja na javnim površinama, ono će se od danas obavljati temeljito, ali nemojte dizati odmah paniku ako nije baš isti tren počišćeno. Sve će se oprati visokotlačnim peračem, a izmet s parcele će biti uklonjen.

Pustite životinje na miru i ekipu da završi posao do kraja. Još samo nekoliko dana…

Hvala na pažnji i razumijevanju.

Arhiva: Prvić ujutro (foto TRIS/G. Šimac)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI