Neovisni novinarski portal
26.2.2024.
wheels on fire
Moja priča/Natalija Belčec: Moja glava, moja pravila

Moja priča/Natalija Belčec:
Moja glava, moja pravila

Danas nam se predstavlja Natalija Belčec, kreativna djevojka s puno hobija, te ponosna volonterka iz Hraščine…

Ja sam Natalija Belčec, imam  29. Godina. Rođena sam prijevremeno, sa sedam mjeseci, kod poroda sam ostala bez kisika u mozgu, nakon čega su me liječnici oživljavali, ali evo me tu sam.

Slabovidna sam osoba jer mi je u inkubatoru oštećen vidni živac, jer sam morala u inkubator nakon poroda, da dobijem na kilaži, nisam imala ni kilu kada sam se rodila. Nakon puno truda i terapija, postigla sam mnogo, iako su mi prognoze bile da neću preživjeti, želja je očito bila jača.

Završila sam redovnu osnovnu školu, po redovnom programu, što se tiče prihvaćanja tada u školi, ima mnogih koji su mi se rugali zbog toga jer sam “drugačija” tada me to jako boljelo psihički i mrzila sam ići u školu samo zbog društva.. ali zato sam u srednju školu odlučila ići u Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava, gdje sam se” preporodila” jer su u tu školu također išle osobe sa invaliditetom, tamo sam stekla puno prijatelja, prvu ljubav i prošla toliko toga lijepog i ružnog, ali sve to dijelila sam sa svojim prijateljima, dok to u osnovnoj nisam imala s kime, izuzetak jednoj i jedinoj djevojci iz razreda tada Heleni Galovac.

U drugom razredu srednje škole izgubila sam oca u prometnoj nesreći i to je bio za mene ogroman gubitak u životu i ta ne situacija ” natjerala” da brzo postanem psihički “odrasla” osoba. Naučila sam da je sve u životu je životna lekcija koja nas učini takvima kakvi jesmo, od tada ne volim puno planirati u životu za budućnost. Ali eto, od tada samo kažem da za budućnost ” imam ideje” jedna od ideja bilo je “volontirati” u udruzi osoba sa invaliditetom” sada sam već dvije godine član Udruge Srce sveti Ivan Zelina, gdje sam u poludnevnom boravku 3 puta tjedno na raznoraznim radionicama korisnim i kreativnim za napredak OSI”.

Udruga mi je pomogla na podizanju mog samopouzdanja te da otkrijem neke neotkrivene talente, poput smisla za pisanje i otvaranje mog osobnog bloga/ stranice – Natalija – Moja glava, moja pravila: https://www.facebook.com/profile.php?id=61550990905596  😊

Moja najveća podrška cijeli život u apsolutno svemu je moja majka s kojom i živim, a zatim sestra, te moj dečko sa kojim sam u vezi godinu i pol, planovi za budućnost, vođenje stranice u što širem smjeru i sa što više pratitelja i naravno odlazak u udrugu koju sam već prije spomenula, a cilj mog bloga/stranice je potaknuti ljude na što pozitivnija razmišljanja o životu, bez obzira na životne situacije. Što se tiče ostalih planova neka je zdravlja, a sve ostalo će doći na svoje kada za to bude vrijeme, ali svakako mi je  uspjeh stranice i hobi dijamantno slikarstvo najveći plan za sada u budućnosti, dijamantno slikarstvo me ispunjava jednako kao i pisanje bloga/ stranice.😊

Jednom tjedno volontiram preko projekta u spomenutoj Udruzi Srce. Isto tako volontiram i u jednom frizerskom salonu u Sv. Ivanu Zelini, pomoću za to zaposlene radne asistentice.

Inače sam iz Hrvatskog Zagorja, mjesto Hraščina, a u udrugu na aktivnosti me do pola puta vozi moja majka, a ostalo vozač spomenute udruge.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI