Neovisni novinarski portal
4.10.2023.
POLITIKA
Sandra Benčić, kandidatkinja za premijerku: Pozivam građane da zajedno stvorimo bolju zemlju za sve

Sandra Benčić, kandidatkinja za premijerku:
Pozivam građane da zajedno stvorimo bolju zemlju za sve

– Jednoglasno je izglasana odluka da Sandra Benčić bude kandidatkinja za mjesto premijerke – objavila je danas Stranka Možemo, kako javlja N1. 

-Nakon kraće rasprave 50 članova vijeća je jednoglasno odlučilo da to bude Sandra Benčić koja je sa mnom dobila mandat da vodi stranku. Prije šest mjeseci je dobila najviše glasova da bude jedan od koordinatora i ova odluka je logična. Sandra ne samo da je najbolja kandidatkinja stranke Možemo nego smatramo da je najbolja kandidatkinja za premijerku uopće. Ja sam osobno kao jedan od koordinatora rekao da se na namjeravam kandidirati za premijera jer sam gradonačelnik Zagreba i namjeravam se kandidirati i za drugi mandat – rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Možemo! danas – foto N1

Sandra Benčić je zahvalila stranačkim kolegama na podršci.

-Svi znamo koliko su ove utakmice teške i malo tko bi se odlučio na to da nema ovako veliku podršku. Vjerujemo da Hrvatska može bolje. Zemlja je imala svojih uspjeha, obnovljena je nakon rata, ušla je u NATO, EU i Schengen, no ni jedna Vlada nije stvorila ovu zemlju zemljom za ljude. Nije osigurala kvalitetan život i nismo stvorili institucije da budu po mjeri građana. Stranka koja je najdulja na vlasti, HDZ, uspjela je uništiti povjerenje. Ni jedna zemlja ni društvo bez povjerenje ne može uspješno surađivati, i želimo vratiti povjerenje. U ovih 30 godina zemlja je postala zarobljenik jedne stranke koja doživljava ovu zemlju, ljude i resurse kao svoj feud i to moramo zaustaviti jer vrijeme curi i stvar će postati nepopravljiva. Život bez stranačke iskaznice je život bez perspektive. Posljedice su odlazak ogromnog broja mladih iz zemlje – smatra Sandra Benčić.

Sandra Benčić

Tvrdi da Hrvatska može i mora biti uspješna u zelenoj tranziciji, ali da prvo treba krenuti od obrazovanja, te provesti i reformu zdravstvenog sustava i domove zdravlja približiti ideji Andrije Štrampara – zdravlje za sve, dodala je.

Pozvala je na kraju građane da zajedno stvore bolje društvo i bolju zemlju za sve.

Evo i njene objave na društvenoj mreži:

Kada smo ulazili u politiku, moji kolege i ja vjerovali smo da Hrvatska zaista može bolje. Tu vjeru imamo i dalje, dapače čvršća je nego ikad prije.
U toj smo Hrvatskoj susjedi, prijatelji i solidarni kolege, građani svjesni da samo zajedno možemo osigurati i sebi i drugima kvalitetan i dostojanstven život. Dobar i ispunjen život ne dolazi preko leđa drugih, nego rame uz rame s drugima. To je osnova svakog sretnog društva i svih zemalja koje se nalaze visoko na ljestvici država u kojima su ljudi zadovoljni i sretni. Imamo pravo zamisliti i imamo pravo tražiti za sebe i svoju zemlju više od pukog preživljavanja, imamo pravo tražiti socijalnu i ekonomsku jednakost, imamo pravo tražiti sigurnost i izvjesnost djelovanja institucija, imamo pravo biti svi jednaki pred zakonom. Imamo pravo na krov nad glavom bez doživotnog dužničkog ropstva, i imamo pravo na dostojanstven život od svog rada. Imamo pravo na dostojanstvo bez obzira koliko nam je godina, gdje živimo i koliko zarađujemo.
Pozivam vas da se pridružite našem naporu za bolju Hrvatsku, gdje svatko ima pravo na dostojanstven život i gdje ćemo zajedno graditi prosperitetnu budućnost za sve generacije. 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI