Neovisni novinarski portal
27.5.2024.
zagrebalije
Ivan Pernar u “misiji” diskreditiranja Tomaševića: Lijek protiv “pernarizma” je istina i ignoriranje kliconoše

Ivan Pernar u “misiji” diskreditiranja Tomaševića:
Lijek protiv “pernarizma” je istina i ignoriranje kliconoše

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je dobio svoga stalnog pratitelja, ali ne na društvenim  mrežama, nego “uživo”, na pressicama. Kad god Tomašević sazove konferenciju za novinare, eto, Ivana Pernara, bivšeg, dokazano incidentnog, saborskog zastupnika, čija je najnovija misija diskreditiranje gradonačelnika Zagreba, ma gdje bio. Pogotovo, ako je šira publika zajamčena…

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, sa suradnicima, zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom, održao je u utorak konferenciju za novinare neposredno nakon otvaranja Doma za starije osobe u Markuševcu. Jedva da je stigao iznijeti osnovne podatke o projektu Doma, koji je realiziran čak 16 godina nakon što je projektiran, čija je vrijednost 9 milijuna eura, a budući korisnici moraju ispuniti uvjet desetgodišnjeg prebivanja u Zagrebu da bi osigurali smještaj u njemu, kad je krenuo neočekivani igrokaz Ivana Pernara.

Nepozvani gost, koji je sve redovitiji na konferencijama za novinare zagrebačkog gradonačelnika, počeo je ponovo Tomaševića optuživati da je lagao u kampanji. Zaludu ga je Tomašević pozivao da izađe iz tek uređenog i otvorenog Doma za starije, jer upao je na konferenciju za medije, a nije novinar i iza njega ne stoji ( makar formalno ) nijedna medijska kuća, Pernar se nije dao izbaciti.

Naposljetku je i sam Tomašević posegnuo za “oružjem neprijatelja”, pa je Pernaru dobacio:

-Izađite van, koliko imate apartmana, koliko ste puta dolazili Bandiću na konferenciju!

Nije ovo prvi, a sigurno ni zadnji put da Pernar zlorabi konferencije za novinare da bi vrijeđao i optuživao gradonačelnika Tomaševića, a još više da bi sebi priskrbio medijsku pažnju. Prije nepuna dva tjedna nekadašnji aktivist i član Živog zida, također je iskoristio pressicu zagrebačkog gradonačelnika, na koju je upao nepozvan, da bi ga vrijeđao i javno prozivao kao lažljivca.

-Recite zašto ste lagali? Zašto ste lagali da su tramvaji stari 10 do 15 godina?- pitao je tada, zapravo više držao monolog, Pernar.

Tomašević ga je pokušao ignorirati, ali kako je Pernar ustrajao, gradonačelnik mu je uzvratio da ne odgovara na pitanja bivših saborskih zastupnika i onih koji su svjedočili protiv Hrvata u Zambiji, u vezi s posvojenjem djece iz Konga. Eto, baš Pernar je o tome znao sve i sebe proglasio kompetentnim za “istinu” o tome. Pa kad je već tako dobro informiran o toj temi, Tomašević mu je poručio da ide svjedočiti u Zambiju.

Kako bilo, Pernar u svojoj misiji destabiliziranja zagrebačkog gradonačelnika, redovitim upadima na Tomaševićeve pressice, uspijeva u dvije stvari: izaziva pažnju javnosti, što mu je ključni cilj, jer mediji “vole” incidente i redovito ih prenose , pa makar ih izazvao i notorni Pernar, i drugo, u eter uspješno ubacuje “upljuvke” kako bi diskreditirao gradonačelnika, jednom  s autobusima ZET-a , drugi put ponovoljenom tezom da je lagao u kampanji…

U najboljem slučaju, takve predstave nisu ugodne, a vrlo često potpuno prekriju događaj zbog kojeg je konferencija za novinare sazvana, pa on ostaje na margini.

Ako su optužbe bivšeg zastupnika lažne, neutemeljene, najbolji lijek protiv “pernarizma” je istina i ignoriranje kliconoše. Sve dok svoje “upljuvke” baca na plodno tlo, Pernar od svoje “misije” neće odustati, a mediji će ga, nažalost, u stopu pratiti…

Tags: ,

VEZANE VIJESTI