Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
civilno društvo / EKOLOGIJA
“Čuvajmo Jadran zajedno” : Čišćenje podmorja na pet jadranskih lokacija, istodobno- subota, 16.rujna

“Čuvajmo Jadran zajedno” :
Čišćenje podmorja na pet jadranskih lokacija, istodobno- subota, 16.rujna

“Čuvajmo Jadran zajedno” slogan je i smisao zajedničke akcije čišćenja podmorja, istodobno na pet lokacija, a u organizaciji i uz svesrdni angažman murterske udruge Argonauta.

Akcija će se provesti u subotu, 16. rujna na lokacijama duž jadranske obale- od Voloskog ( Opatija) Zadra i Murtera do Splita i otoka Vrnika.

Svih pet akcija, na pet spomenutih dužobalnih lokacija imaju isti cilj i poruku: Čuvajmo Jadran zajedno! Realizaciji toga važnog cilja posebno će pridonijeti pet ronilačkih klubova: UPA Rostrum iz Splita, RK Sv. Roko Bibinje, Aquanaut iz Rijeke, ERK Korčula i RK Mostar.

A kad se posao obavi, slijede prezentacija ronilačke opreme, edukativne radionice i probni zarobi za osnovce, učenike 5. i 6. razreda  iz Zadra kako bi se popularizirale ovakve akcije i ojačala svijest o okolišnim problemima kod građana, kako to kaže koordinatorica za promidžbu udruge Argonauta Suzana Suman.

Za subotnju ronilačko-ekološku akciju čišćenja jadranskog podmorja zaslužna je, rekosmo, murterska udruga Argonauta, koja akciju organizira i provodi , a financira je korporacija Procter&Gamble.

Tags:

VEZANE VIJESTI