Neovisni novinarski portal
11.12.2023.
policija / PRAVA ZA LJUDE
Ljaga na policijskom obrazu: Lički policijski dvojac prijavljen za silovanje 33-godišnjakinje. Prvorazredna sramota za policiju!

Ljaga na policijskom obrazu:
Lički policijski dvojac prijavljen za silovanje 33-godišnjakinje. Prvorazredna sramota za policiju!

Dvojica službenika Policijske uprave Ličko-senjske zbog prijave za silovanje završila su, nakon dovršene kriminalističke obrade, u istražnom zatvoru. Tridesettrogodišnjakinja, koju oba policajca poznaju od ranije, prijavila je silovanje, policajci su uhićeni pod sumnjom za počinjenje kaznenog djela protiv spolne slobode na štetu prijaviteljice. Protiv njih je podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu. Prvorazredna sramota za policiju!

Detalje slučaja policija, zbog sekundarne viktimizacije žrtve, ne objavljuje. Silovanje se, navodno, dogodilo u automobilu, negdje na području Like, 29. kolovoza. Zbog teške povrede službene dužnosti i nanošenja goleme štete ugledu policije, protiv, navodno, raspojasanog ličkog dvojca provodi se i postupak radi utvrđivanja disciplinske odgovornosti, a odmah su udaljeni s dužnosti.

Ministarstvo unutarnjih poslova i PU ličko- senjska ističu da imaju nultu stopu tolerancije na bilo koji oblik zlostavljanja žena i ovakvo ponašanje najoštrije osuđuju. Umirujućom drže činjenicu da je žena slučaj prijavila upravo PU ličko-senjskoj što govori da i dalje ima povjerenja u policiju.

Županijski sud u Karlovcu odredio im je istražni zatvor te su sprovedeni u gospićku kaznionicu, zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke, a odvjetnik prvooptuženog, Marko Vukelić, najavio je žalbu, navodeći da osumnjičeni kazneno djelo nisu priznali, jer tvrde da ga nisu ni počinili.

A kako je mjesto “radnje” Lika, da nisu počinili “ličko rukovanje”, poput, danas pok., Ličkog Tuđmana, poznatog poduzetnika i osnivača HDZ-a u Lici, kojeg je prvostupanjski sud oslobodio krivnje kvalificirajući nasilno guranje prsta u anus gospićke košarkašice istovjetnim rukovanju? No, ni Lički Tuđman nije uspio umaknuti pravdi pa je Vrhovni sud ukinuo presudu gospićkog suca, slučaj vratio na sud u Rijeku gdje je za bludne radnje silovatelju dosuđena kazna zatvora od tri godine. Vrhovni sud je smanjio kaznu na dvije godine, a iz zatvora je izašao četiri mjeseca ranije.

Ovdje je slučaj tim gori, dokaže li se da je sumnja u počinjenje kaznenog djela bila utemeljena, što se radi o policajcima. Oni koji bi po opisu svoga posla žene, i sve druge građane, trebali štititi od nasilnika i ulijevati im maksimalno povjerenje, zlorabili su, kako ih žrtva optužuje, policijske odore i uprljali ih kao i obraz svih onih koji časno obavljaju svoj poliicjski posao. Tu popusta ne može i ne smije biti!

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI