Neovisni novinarski portal
28.4.2024.
hrvatsko novinarsko društvo
HND ne zaboravlja tragičnu smrt Vladimira Matijanića i ne odustaje od potrage za istinom

HND ne zaboravlja tragičnu smrt Vladimira Matijanića i ne odustaje od potrage za istinom

U povodu tragične smrti novinara Vladimira Matijanića, Hrvatsko novinarsko društvo poziva kolegice i kolege na konferenciju za novinare  koja će se održati u Splitu, 5. kolovoza, s početkom u 10 sati ( Trg Gaje Bulata 5 ).

-Na ovaj način Hrvatsko novinarsko društvo upozorit će- kaže se u pozivu-  kako ni nakon godine dana nisu rasvijetljene sve okolnosti zbog kojih je kolega i prijatelj Vladimir Matijanić izgubio život. Jer pamtimo i nikad nećemo odustati od traženja istine u ovom slučaju- poručuje se.

Iz HND-a najavljuju da će s konferencije za novinare ponovo pozvati na odgovornost ministra zdravstva Vilija Beroša, koji uporno želi zataškati tragičnu smrt jednog od najboljih hrvatskih novinara, te premijera Andreja Plenkovića, koji štiti ministra i odgovorne u KBC-u Split jer ih veže članska iskaznica vladajuće stranke.

Na konferenciji za novinare u Splitu govorit će predsjednik HND-a Hrvoje Zovko, novinarka i životna partnerica Vladimira Matijanića, Andrea Topić te povjesničar i publicist Dragan Markovina.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI