Neovisni novinarski portal
27.5.2024.
PROSVJED
Iako se nesmetano “hodalo za život”, Markić & com. optužili gradonačelnika Tomaševića za netolerantnost…(?! )

Iako se nesmetano “hodalo za život”, Markić & com. optužili gradonačelnika Tomaševića za netolerantnost…(?! )

Željka Markić i njezina odana retro-ekipa hodali su u subotu “za život” diljem Hrvatske. U čak 12 gradova. Pod kišobranom “U ime obitelji” prosvjedovalo se za zakonsku zabranu  pobačaja, za ideološka načela kojih se ni svi sudionici prosvjeda u stvarnom životu ne drže… 

U pozivu potencijalnim “hodačima”, na službenoj stranici Hoda za život stajala je objava:

“Miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Cilj Hoda za život je skretanje pozornosti na poštivanje svakoga ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakog drugog ljudskog i građanskog prava”.

Uz nacionalnu koordinatorucu “Hoda za život”, Željku Markić, prosvjedu se pridružila i bivša europarlamentarka Marijana Petir i njezin kolega iz klupa Europskog parlamenta Ladislav Ilčić, a skup regresivnih snaga ogrnutih plaštom borbe za svaki život, nije propustio ni Zlatko Hasanbegović.

Uoči samog prosvjeda, Željka Markić žestoko je oplela po zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću optužujući ga za netolerantnost i selektivno zastupanje građana Zagreba. Prozvala ga je zbog toga što drugu godinu za redom organizatorima Hoda za život ne dopušta  da na gradskim trgovima postave svoje zastave.

-On je odabrao biti gradonačelnik samo svojih istomišljenika- ustvrdila je Markić, napominjući kako njih ne zanima Tomaševićevo privatno mišljenje o Hodu za život ili o gay pokretu.

-Bitno nam je- kazala je-  da mi kao građani imamo pravo u ovom gradu sudjelovati u manifestacijama kao i svi drugi. Želimo da Hrvatska postane društvo koje će poštivati život, majke, očeve, obitelji”, poručila je. Pretenciozno je ustvrdila da su u prosvjedu u ime svih žena, jer sve žene se, kaže, prvo trebaju roditi, a onda se boriti za ljudska prava. Što je s onim ženama koje se ne uspiju roditi?- retorički će, pledirajući na sve žene, pa i one koje ih ne podržavaju, da ih poslušaju jer možda će nakon toga promijeniti mišljenje.

Na optužbe Željke Marić & com. na račun gradonačelnika Tomaševića zbog toga što organizatorima drugu godinu za redom nije dopušteno da na gradskim trgovima postave svoje zastave, iz zagrebačke gradske uprave za N1 su objasnili:

-Gradonačelnik Tomislav Tomašević se duboko protivi zabrani pobačaja koja je cilj Hoda za život, a to se jasno vidi i u izbornom programu na temelju kojeg je gradonačelnik dobio glasove gotovo 200.000 građana Zagreba i na temelju kojeg je nakon sedam godina ponovno omogućen pobačaj na zahtjev žene u gradskoj bolnici KB Sveti Duh.

-Pravo na prosvjed i sloboda govora organizatorima Hoda za život nisu prekršeni što je jasno i iz činjenice da je skup danas održan. Sloboda govora nije postavljanje zastava različitih manifestacija na gradske jarbola već se tamo mogu postaviti isključivo zastave skupova kojima je grad suorganizator i koje podržava demokratski izabrana gradska vlast te koje su u skladu s važećim gradskim strategijama- poručili su iz Grada Zagreba.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI