Neovisni novinarski portal
24.4.2024.
hrvatsko novinarsko društvo
HND Splitsko-dalmatinske županije: Oštra osuda najnovijeg istupa zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića

HND Splitsko-dalmatinske županije:
Oštra osuda najnovijeg istupa zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića

Hrvatsko novinarsko društvo oštro osuđuje istup zamjenika gradonačelnika Splita Bojana Ivoševića, koji je ovog ponedjeljka prozvao Dalmatinski portal i novinarku Živanu Šušak Živković tvrdeći da ‘odrađuju prljavi posao’ za njegovu političku konkurenciju. Povod Ivoševićevom istupu je tekst u kojemu se problematizira izmjena pravilnika o korištenju gradskih ‘kadrovskih’ stanova i činjenica da će taj potez barem neizravno u budućnosti imati utjecaj na status njegova oca, također korisnika gradskog stana, kaže se u priopćenju HND-a SD županije koje potpisuje predsjednik Damir Petranović.

-Hrvatsko novinarsko društvo smatra da je navedeni članak napisan potpuno u skladu s pravilima struke – dapače, iz njega proizlazi da su izmjene pravilnika u ovom trenutku prije svega pogodovale drugoj osobi, liječniku koji u svom vlasništvu ima kuću i time se nije uklapao u dosadašnje kriterije za dodjelu i korištenje gradskih nekretnina.

Ta činjenica- navodi se u priopćenju-  jasno je navedena i u naslovu navodno spornog članka. Svojim istupom zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević proziva novinare i medije koji profesionalno obavljaju svoj posao, bez razloga i povoda izlažući ih dodatnom javnom prozivanju i preziru, što smatramo nedopustivim ponašanjem jednog javnog dužnosnika.

Paranoične konstrukcije o navodnom novinarskom ‘odrađivanju prljavog posla’ za političku konkurenciju, pak, smatramo potpuno neosnovanim, neprimjerenim i nedostojnim funkciji koju Ivošević obnaša- poručuje ŽO HND-a Splitsko-dalmatinske županije.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI