Neovisni novinarski portal
9.12.2023.
civilno društvo / eu projekti
Argonauta- nositelj novog projekta “Eco patrols 4 Environmental Goals”

Argonauta- nositelj novog projekta “Eco patrols 4 Environmental Goals”

Udruga Argonauta nositelj je novog projekta “Eco patrols 4 Environmental Goals”, a provodi ga u suradnji s partnerima, udrugama Kreator iz Sjeverne Makedonije, Inženjerima zaštite životne sredine iz Srbije, Punta Campanellom iz Italije i te Mindenegyüttmegy Egyesület iz Mađarske. Projekt je financiran sredstvima Europske unije u sklopu programa Erasmus+.

„Eco patrols 4 Environmental Goals“ će biti usmjeren na razvoj kompetencija partnerskih organizacija koje rade na podizanju svijesti o temama izazova povezanih s okolišem i klimatskim promjenama, a nastao je na temelju projekta Plava Eko patrola (https://eko-patrola.org/) koji je Argonauta provodila lokalno na području Šibensko – kninske županije kada je u 7 osnovnih škola oformila tzv. Eko patrole koje su činili učenici i koji su neformalnim metodama učenja bili poučavani o različitim ekološkim temama. Kroz ovaj rad nastao je i priručnik dostupan svima koji rade s mladima i koji žele obrađivati i podučavati ekološke teme na zanimljiv i inovativan način, priopćili su iz Argonaute.

-Projekt koji smo započeli sastankom u Šibeniku  ( prošlog tjedna  op.a.) također će raditi na izdavanju priručnika o neformalnom obrazovanju o ekološkim temama, no ovaj put za nešto stariju djecu, odnosno mlade od 14 do 18 godina i to na području i jezicima 5 zemalja partnera projekta, dakle Italije, Hrvatske, Srbije, Mađarske i Sjeverne Makedonije. U ovim će se zemljama također oformiti pilot Eko patrole koje će po spomenutom priručniku obrađivati ekološke teme- navodi koordinatorica za promidžbu Argonaute Suzana Suman.

Kroz projekt će se razviti i implementirati e-edukativna igra (s verzijom tiskanog primjerka), a koja će biti teaser za poticanje mladih na poduzimanje građanskih akcija povezanih s izazovima u području okoliša i klimatskih promjena, a projekt će trajati dvije godine.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI