Neovisni novinarski portal
24.4.2024.
hadeze / Vlada
Plenkovićeva “noćna mora”: Zakon o pomorskom dobru oporba nameće kao lažnu temu ne bi li se izvukli iz gliba, živog pijeska svog glasanja za Putina, a protiv Ukrajine…

Plenkovićeva “noćna mora”:
Zakon o pomorskom dobru oporba nameće kao lažnu temu ne bi li se izvukli iz gliba, živog pijeska svog glasanja za Putina, a protiv Ukrajine…

Novi tjedan, stara priča. Predsjednik HDZ-a i Vlade, Andrej Plenković, nakon sjednice proširenog Predsjedništva stranke, u obraćanju novinarima pokazao je da još boluje od stare boljke. I dalje se ne miri s činjenicom da njegova odluka o sudjelovanju Hrvatske u obuci ukrajinske vojske nije u Saboru dobila dvotrećinsku većinu. Tko o čemu, Plenković samo o tome i o onima koji su glasajući protiv vojne misije upali u glib, u živi pijesak, kako reče…

Preletio je preko aktualnosti, imenovanja novih ministara Bačića i Erlića, koji u utorak, zajedno s ministrom branitelja Tomom Medvedom odlaze na  Baniju kako bi se upoznali sa situacijom na terenu, potom se dotakao Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu i krenuo agresivno, đonom na oporbu. Povod je bio najava oporbenog prosvjeda zbog novog Zakona o pomorskom dobru iz kojeg mnogi čitaju da će koncesionari ubuduće legalno ograđivati plaže i učiniti ih, iako su na pomorskom dobru, nedostupnim građanima.

Za Plenkovića su sve to laži, općenito to smatra lažnom temom. No, u prvi plan ponovo stavlja glasanje o vojnoj obuci Ukrajinaca u Hravtskoj.

-Oni se svi skupa nastoje izvući iz gliba i živog pijeska svog glasovanja za Putina i protiv Ukrajine. Sad cijela ta ekipa nastoji prekriti tu sramotu koju su učinili Hrvatskoj. Slušaju, naravno, Milanovića, u toj cijeloj priči nastoje da se to nekako zaboravi, da se nitko ne sjeća i nastoje bilo koju temu postaviti u eter, pa i lažne. Ovo je lažna tema, odgovorili smo već na to u Saboru- tvrdo je započeo Plenković.

Oporba pušta u eter lažne teze, tvrdi premijer, jer ovaj se zakon donosi kao dio reforme cijelog sektora pomorstva, kao dio NPOO-a koji je upravo u prvom čitanju.

-Pomorsko dobro je opće dobro- ističe Plenković- ne može ga nitko otuđiti, nema nikakvog ograničenja, nikakvog ograđivanja plaža. Dakle, to su lažne teze ne bi li se ovi koji lakonski druge nazivaju kvislinzima izvukli iz gliba u koji su upali kad su bili za Putinovu agresivnu Rusiju, a protiv pomoći Ukrajini. To je srce i bit ove operacije u kojoj se oni sad nalaze- zaključio je, prenosi N1.

Dodao je i kako je ponašanje oporbe očekivano- svatko se dogovara sa svakim,  godinu i pol prije izbora, samo protiv HDZ-a, to je jedino što ih povezuje. Podsjetio je i da ih je “2020. bilo 11 ili 12 u koaliciji, a HDZ ih je, košarkaškim rječnikom rečeno, dobio s 25 razlike. Vidjet ćemo kako će biti za godinu i pol”, rekao je, poručujući novinarima da pozdrave one u “živom glibu”, koji su svojim neglasanjem za misiju vojne obuke u Hrvatskoj postali, evidentno, noćna mora Andreja Plenkovića.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI