Neovisni novinarski portal
3.12.2023.
REAKCIJA
Hvala vam svima: Pristižu donacije kolegici Davorki Blažević koja do sutra mora platiti 52.000 kuna odštete i sudskih troškova

Hvala vam svima:
Pristižu donacije kolegici Davorki Blažević koja do sutra mora platiti 52.000 kuna odštete i sudskih troškova

Kao prvo, hvala vam od srca svima koji svojim donacijom pomažete našoj kolegici, urednici i suosnivačici našeg portala Davorki Blažević.  Naime, kako smo već izvjestili ranije,  pravomoćnom sudskom odlukom u parnici povrede ugleda i časti Davorka je dužna bivšoj sutkinji Vrhovnog suda RH platiti 40.000 kuna odštete, a zajedno sa sudskim troškovima i kamatama riječ je o ukupnom iznosu od 52.000 kuna koje treba prikupiti do sutra (petak, 2.12. 2022.) kako je ne bi ovršili jer će u tom slučaju morati dodatno plaćati i troškove ovrhe. Hrvatsko novinarsko društvo danas je zamolilo kolege novinare da pomognu, na što su mnogi brzo reagirali svojim donacijama na dolje naznačeni kod. Evo što su napisali u svojem pozivu:

Poštovanje drage kolegice i kolege,

želimo vas obavijestiti o slučaju kolegice Davorke Blažević, umirovljene novinarke Slobodne Dalmacije, suosnivačice i urednice šibenskog portala Tris.com.hr, a koja je pravomoćnom sudskom odlukom u parnici povrede ugleda i časti dužna bivšoj sutkinji Vrhovnog suda RH platiti 40.000 kuna odštete. Zajedno sa sudskim troškovima i kamatama, riječ je o ukupnom iznosu od 52.000 kuna koje Davorka treba skupiti do sutra (petak, 2.12. 2022.) kako je ne bi ovršili jer će u tom slučaju morati dodatno plaćati i troškove ovrhe.

HND je pokrenuo akciju prikupljanja sredstava putem društvenih mreža, a ovim se putem obraćamo i vama s pozivom na solidarnost s kolegicom, koja u roku od 36 sati mora prikupiti iznos 10 puta veći od njezinih mjesečnih primanja.

Budući da na zaštićeni račun nije moguće uplaćivati donacije, a da će na uplate na žiro-račun Davorka na donirani iznos morati platiti i dodatna davanja, pozivamo vas da pomognete kolegici donacijom na račun portala Tris.com.hr. Svatko tko može i koliko može.

Uplatiti je moguće i skeniranjem QR koda ispod, a pomoći možete i dijeljenjem ovoga poziva za pomoć.

Osim kolega, pomažu i brojni drugi, naši čitatelji, prijatelji, osobe iz javnog života… Evo podataka o računu za one koji su voljni pomoći.

Udruga za promicanje civilnog društva, medijske kulture i razmjene informacija – TRIS

ili skraćeno

Udruga Tris

Drniških žrtava 12

22000 Šibenik

OIB 50741067371

broj žiro računa kod HPB; HR4923900011199009684

Mail: tris@tris.com.hr ili inbox Facebook Tris .

Hvala još jednom!

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI