Neovisni novinarski portal
13.6.2024.
zagrebalije
Lora Vidović na čelu zagrebačkog Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom

Lora Vidović na čelu zagrebačkog Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom

Lora Vidović, donedavna pučka pravobraniteljica koju je vlast sabotirala na sve načine, nova je pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Bivšoj pučkoj pravobraniteljici zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je na svom Facebook profilu poželio dobrodošlicu te podsjetio na dosadašnje angažmane i zasluge Lore Vidović.

Lora Vidović cijeli svoj radni vijek radi na području zaštite i promicanja ljudskih prava, ponajviše s aspekta međunarodnog javnog prava, te na uspostavi najviših međunarodnih standarda ljudskih prava u pravnom poretku RH. U razdoblju od 2013. do 2021. obnašala je dužnost pučke pravobraniteljice, između 2016. i 2019. predsjedavala je Europskom mrežom nacionalnih institucija za ljudska prava ( ENNHRI ) te bila članica Upravnog odbora Globalnog saveza neovisnih institucija za ljudska prava (GANHRI ) pri Vijeću za ljudska prava UN-a. Od 2015. do 2018. bila je članica Upravnog odbora Agencije za temeljna ljudska prava Europske unije ( FRA ).

Prije imenovanja za pučku pravobraniteljicu, napisao je Tomašević na Facebooku, bila je predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku ( 2010. – 2013. ), a od 2006. do 2010.  Hrvatski sabor ju je imenovao zamjenicom pravobraniteljice za djecu.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a poslijediplomski studij iz građanskopravnih znanosti završila je na Pravnom fakultetu u Zagrebu i 2001. magistrirala s temom “Pravobranitelj za djecu”.

Radi doprinosa u obrani demokratskih vrijednosti i temeljnih prava građana RH, 2021. je primila odlikovanje Viteza Legije časti, a iste godine je primila i Nagradu za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava  “Krunoslav Sukić”.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI