Neovisni novinarski portal
13.6.2024.
Megafon / projekti
Javna tribina: “TEF-Batižele”

Javna tribina:
“TEF-Batižele”

Udruga za promicanje civilnog društva, medijske kulture i razmjene informacija – TRIS, nakladnik neprofitnog novinarskog portala TRIS, organizira još jednu javnu tribinu.

Šestom ovogodišnjom javnom tribinom, naslovljenom “TEF-Batižele” propitujemo zbog čega ni tri desetljeća nakon zatvaranja i simboličkog rušenja dimnjaka nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura, prostor napuštene industrijske zone nije još uvijek očišćen od industrijskog otpada. Zanima nas i buduća namjena tog nesaniranog građevinskog zemljišta u prvom redu do mora, s pogledom na gradsku jezgru, i kada će se pojaviti obećavani investitori koji bi gradili na industrijskom otpadu. U nizu otvorenih pitanja o nikad dovršenoj razgradnji unatoč utrošenim milijunima, krojenju velikih planova gradske administracije po naputcima konzultantskih tvrtki i prekrajanja prostorno-planske dokumentacije prema potrebama potencijalnih ulagača, otvaramo i pitanje referenduma, podsjećajući da Šibenčanke i Šibenčane nitko nikad nije pitao jesu li za to da o prostoru Batižela odlučuju investitori ili bi možda mogao služiti građanima.

Javna tribina “TEF-Batižele” biti će održana 24. studenog 2022. s početkom u 18 sati i u predviđenom trajanju od sat vremena, u Narančastoj zgradi na Banju odnosno na prostoru TEF-Batižele. Predviđeno je sudjelovanje predstavnika administracije Grada Šibenika, predstavnika gradske tvrtke “Batižele”, nekadašnjih predstavnika tvrtke “TEF u razgradnji” i arhitekata.

Javne tribine kojima u Šibeniku i Kninu otvaramo javnu raspravu odnosno potičemo dijalog u lokalnoj zajednici dio su projekta Megafon kojeg u partnerstvu provode Udruga TRIS i Ekološka udruga Krka Knin. Projekt se provodi od 1. prosinca 2021. do 30. studenog 2022. godine, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI