Neovisni novinarski portal
13.6.2024.
PROSVJED
Antivladin, antieuropski, antivakserski i antinovinarski prosvjed pred središnjicom HDZ-a: Zapravo, interna stvar HDZ-a…

Antivladin, antieuropski, antivakserski i antinovinarski prosvjed pred središnjicom HDZ-a:
Zapravo, interna stvar HDZ-a…

Pred središnjicom HDZ-a u subotu je održan, navodni, prosvjed protiv Vlade pod nazivom”Dajemo vam otkaz”.  Kao organizator se deklarirao izvjestan Pokret “Slobodni zajedno”, a njihov je, navodno, glavni prosvjedni mobilizator bio zahtjev za ostavkom Vlade i raspisivanje prijevremenih izbora. Neki kažu da se pompozno najavljivani skup pretvorio u fijasko, da HDZ boljeg nije mogao poželjeti, no to je sasvim razumljivo, jer teško da u ovom performanceu, koji nije imao veze ni s pravim prosvjedom, niti s pravim oponentima Vladi, HDZ nije imao svoje prste. Bio je to tipičan primitivni happening regresivnih snaga ovog društva koje su izašle ispod kabanice HDZ-a…

Za sve su se pobrinuli, pa čak i za jednog “zaigranog” maloljetnika koji je zbog narušavanja javnog reda i mira priveden, jer je, navodno, imao Molotovljev koktel. Jedino što nikoga zdravog uma nisu uspjeli zavarati…

Navodno ih je na akciju pokrenula najnovija “afera milijarda”, odnosno beskrupulozna pljačka Ine iz koje je gotovo anonimni trojac iz “četvrtog ešalona”, koristeći usluge i vlastitih obitelji, izvukao, trgujući domaćim plinom, milijardu kuna i podijelio je na svoje privatne račune. Ljutiti organizatori prosvjeda odlučili su javno ustati protiv “sustavne pljačke najvrjednijih državnih resursa”, pa su svoj fokus stavili na Vladu kojoj žele “dati otkaz” te zahtijevaju raspisivanje parlamentarnih izbora u roku od 90 dana, ali i raspisivanje svih referenduma koje su proteklih godina uz dovoljan broj prikupljenih potpisa zatražile razne građanske inicijative,  prije svih onaj o promjeni izbornog zakona, a Vlada ih sabotirala.

Već iz tako deklariranih zahtjeva bilo je jasno da iza ovog prosvjeda stoji na ovaj ili onaj način Most, čiji su čelnici i otvoreno pozvali građane da im se u prosvjedu pridruže. A kad je tu Most, kako je uoči prosvjeda detektirao premijer Andrej Plenković, to znači da su tu i antivakseri koji su u vrijeme koronakrize organizirali prosvjede 2020. i 2021. protiv cijepljenja i  mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a nazvali ga pretenciozno festivalom slobode. Slobode za koga?

Na Plenkovićevo demaskiranje prosvjednika neki od inicijatora skupa pred “kućom HDZ-a ” uzvratili su kako se radi o medijskom spinu kojim se samo dodatno dijeli hrvatski narod.

No, sve je to ista retorika, isti stil, ista tvornica proizvodnje, isto pismo kojim već više od tri desetljeća piše HDZ

Kako je javio N1, okupilo se oko tisuću ljudi na Trgu žrtava fašizma,  s transparentima posve bezidejnih i nimalo inovativnih poruka koje se svode na sasvim profano : “Dolje vlada i njezina komunistička prošlost”.

Došli su, kako su izvikivali, jer im je dosta afera, komunističke vlade, “umrežitih stanica i svega, baš svih”. Odbijali su da ih se svrstava u bilo kakav ideološki tabor, jer, tvrde, njih nije briga ni za ideologiju, ni za vjeru, ni za to tko se kome klanja, njima je važno samo da vole Hrvatsku, a ovi u Vladi je očito ne vole i zato neka odlaze. Prosvjeduju protiv, govorili su redom, “kradezea i Plenkovića” i to je jedini spiritus movens njihove akcije.

S njihovih transparenata se poručivalo : “Odgoda uvođenja eura ODMAH!”, “Tražimo raspisivanje izvanrednih izbora!”, “Visoke cijene energenata su umjetno stvorene!”, a usprotivili su se i kartičnom plaćanju jer su i kartice, baš kao i cjepivo-čipirane!

Kao poseban biser telegram.hr prenosi i jednu osebujnu, znakovito nepismenu poruku ovakvog sadržaja: NE ČEMO KARTCE SA ČIMPOVOMA DANAS PRATE SLUGE LOŠIH GOSPODARA,,,SOROSA I GEJCA,..PRVO CJIEPIVO OMDA NASA DJECA POSTANUDU PEDERI IJONDA NA KRAJU JEDINO DO ŠTANAM JE STALO GOTOVINA,… NEČETE!!!!!!!

Vijorile su se tu i zastave s nezaobilaznim “Za dom spremni!”, a zahtjev za oslobađanjem notornog Marka Franciskovića činio se važnijim i prioritetnijim i od smjene vlade i od izbora. Ukratko, okupio se tu kojekakav svijet ( među kojim i sinjski gradonačelnik, Mostov zastupnik Miro Bulj),  što je subotnjem skupu pred središnjicom HDZ-a dalo sasvim prepoznatljiv ridikulozno folklorni kolorit. Antivakserski, antieuropski, “ćaćistički” ( ćaća je branio ovu zemlju kao dragovoljac da bi oni živjeli u normalnoj državi, kako je oni zamišljaju i za kakvu su se oni borili ).

Protiv sluganstva Europskoj uniji, protiv NATO-a, protiv cijepljenja, protiv uvođenja eura, protiv svega, a napose protiv novinara, koji su organizatorima i onima koji su im se na prosvjed odazvali- krivi za sve!

HDZ likuje, jer , “zar vam nismo govorili tko su snage koje pozivaju na prosvjed i rušenje vlade”, a zapravo, znajući povijest beščašća ove stranke možemo samo kazati da je to bila sasvim interna HDZ-ova stvar

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI