Neovisni novinarski portal
4.12.2023.
POLITIKA & KRIMINAL
U Ini opljačkano više od milijardu kuna (?), gospodarski ministar Filipović sazvao hitan sastanak – ali za sutra

U Ini opljačkano više od milijardu kuna (?), gospodarski ministar Filipović sazvao hitan sastanak – ali za sutra

U  akciji USKOK-a i policije u subotu je uhićeno nekoliko osoba za koje se sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju, sve u sastavu zločinačkog udruženja te kaznena djela pranja novca, kako je rečeno. HRT javlja i kako je šteta koja je počinjena u INA-i dosegnula iznos od milijardu kuna (!). Konkretnije, radi se o poslovanju na štetu INA-e. Uhićenima je na računima blokirano oko 800 milijuna kuna, što je znatno više nego što se procjenjivalo u početku. Sve ih se tereti za pranje novca na način da su u transakcijama prirodnim plinom na štetu dva trgovačka društva pribavili korist veću od 800 milijuna kuna. Odluka o istražnom zatvoru za uhićene trebala bi biti donijeta danas tijekom dana.

Inače, među uhićenima su direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

HRT doznaje da je ministar gospodarstva Davor Filipović koji je bio član nadzornog odbora INA-e sazvao hitan sastanak s upravom INA-e koji je odredio za – ponedjeljak.

Hitno, ali u ponedjeljak.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI