Neovisni novinarski portal
3.12.2023.
KRONIKA 112
Policija: Tri maloljetnika opušcima neoprezno izazvala požar

Policija:
Tri maloljetnika opušcima neoprezno izazvala požar

Mnogi i dalje nisu svjesni kako i najmanji nehaj može izazvati požarnu katastrofu i zagorčati i ugroziti  život mnogima, pa i neoprezno gašenje opuška cigarete, bacanje ‘čikova’ iz automobila ili nepametno roštiljanje u prirodi. Dokaz za to je vijest koju objavljuje Hina kako je šibenska policija osumnjičila je trojicu maloljetnika da su u subotu na području Podsolarskog neopreznim bacanjem opušaka na suhu travu izazvali požar kojeg su pokušali ugasiti, ali u tome nisu uspjeli.

-U požaru je izgorjelo oko 900 metara četvornih suhe trave i niskog raslinja, izvijestila je u nedjelju policija koja maloljetnički trojac tereti za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 6. kolovoza na području Podsolarskog, neoprezno bacili opuške od cigareta na suhu travu nakon čega je zbog vremenskih uvjeta, odnosno suhe trave, vrućine i vjetra izbio požar. Osumnjičeni su požar pokušali gasiti ali nisu uspjeli, a tijekom gašenja, a zatim i bijega od vatre zadobili su ogrebotine.  Požar je ugašen brzom intervencijom vatrogasaca, ističe policija koja je dvojicu maloljetnika uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu privela pritvorskom nadzorniku dok će protiv trećeg biti podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku za mladež. – javlja Hina. 

U međuvremenu, možda bi rješenje bilo i snažnije upozoravanje turista i domicilnog stanovništva o opasnostima nehajnog odbacivanja opušaka i sl., primjerice većim brojem tzv. jumbo plakata uz glavne prometnice, intezivnijim dijeljenjem letaka o opasnostima od požara na granicama, trajektima… itd.

Ilustracija: Požar u Zatonu (foto TRIS/G. Šimac)

Tags:

VEZANE VIJESTI