Neovisni novinarski portal
29.9.2022.
šibensko-kninski kutak
Ilustracija: Požar u Zatonu (foto TRIS/G. Šimac)

Vijesti sa zgarišta:
Proglašena elementarna nepogoda nakon nedavnog požara u Zatonu, Raslini i drugdje

Ilustracija: Požar u Zatonu (foto TRIS/G. Šimac)

Evo vijesti sa zgarišta: nakon nedavnog dosta katastrofalnog požara u Zatonu, Raslini i okolici, proglašena je elementarna nepogoda. Na zahtjev čelnika jedinica lokalne samouprave, župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić donio je danas, 25. srpnja 2022. godine Odluku o proglašenju prirodne nepogode – požara, za područje Grada Šibenika i Grada Vodica, javljaju iz Županije.

Evo što kažu:

Prirodna nepogoda proglašena je uslijed katastrofalnog požara koji je prouzročio velike materijalne štete na stambenim zgradama, građevinama, opremi, šumi, poljoprivrednim nasadima te obrtnim sredstvima.

Svi oštećenici nakon nastanka prirodne nepogode prijavljuju štetu na imovini, poljoprivrednim površinama i opremi u svojoj jedinici lokalne samouprave, odnosno Gradskom povjerenstvu za procjenu šteta u pisanom obliku, na propisanom obrascu, najkasnije u roku od osam ( 8 ) dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode.

Propisani obrasci mogu se preuzeti na službenim stranicama te u pisarnicama gradova Šibenika i Vodica.

Sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda obvezuju se Gradska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Šibenika i Grada Vodica da u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode, unesu sve zaprimljene prijave šteta u Registar šteta.

Ilustracija: Požar u Zatonu (foto TRIS/G. Šimac)

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI