Neovisni novinarski portal
12.7.2024.
katastrofe / pomoć / požari
U Zaton i Raslinu stigao prvi zamjenski stambeni smještaj za one koji su u požaru ostali bez krova nad glavom

U Zaton i Raslinu stigao prvi zamjenski stambeni smještaj za one koji su u požaru ostali bez krova nad glavom

Ravnateljstvo civilne zaštite organiziralo je privremene, zamjenske smještajne objekte, nabavu i isporuku jednog stambenog kontejnera i jedne mobilne kućice iz robnih zaliha, na zamolbu Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije za interventno pružanje pomoći obiteljima koje su u katastrofalnom požaru koji je ovih dana poharao šibensko područje ( Zaton i Raslinu ), ostale bez krova nad glavom.

Kućice su dopremljene i bit će na privremenom korištenju onima čije su kuće u potpunosti izgorjele u požaru kod Zatona i Rasline. Kontejner i kućica su u Zaton dopremljeni, javili su iz županije, pod policijskom pratnjom, a akciju iskrcavanja na privremene lokacije organizirali su i koordinirali načelnik županijskog Stožera civilne zaštite i županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić, voditelj Službe civilne zaštite Šibenik Dražen Bilać, te predsjednici mjesnih odbora Zatona i Rasline Boris Dukić i Marko Lokas. Da bi ovi privremeni stambeni objekti bili u funkciji, potrebno je pripremiti teren i spojiti infrastrukturu, a mobilni objekti bit će smješteni uz izgorene kuće.

Peteročlana obitelj iz Rasline dobit će zamjensku mobilnu kućicu, dok stambeni kontejner ide hrvatskom branitelju iz Zatona, napominju iz županije.

Inače, prema raspoloživim podacima u požaru je uništeno ili oštećeno 14 stambenih i 7 gospodarskih objekata, a prve procjene govore da je na području Zatona i Rasline čak 80 posto svih poljoprivrednih dobara, vrtova, maslinika i vinograda, poharano vatrenom stihijom.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI