Neovisni novinarski portal
13.8.2022.
FESTIVALI
Odškrinute ŠKURE: Poziv na natječaj za Nagradu Stjepan Gulin – za najbolju regionalnu knjigu poezije

Odškrinute ŠKURE:
Poziv na natječaj za Nagradu Stjepan Gulin – za najbolju regionalnu knjigu poezije

ŠKURE se u Šibeniku otvaraju po drugi put.

-Od 15. do 17. rujna 2022.godine u Šibeniku održati drugi festival međunarodne suvremene književnosti – ŠKURE. I ove godine dodijeliti ćemo Nagradu Stjepan Gulin za najbolju knjigu poezije objavljenu u regiji u razdoblju od 01.srpnja  2021. do 30.lipnja 2022.godine – odškrinut je ovogodišnji festival pozivom koji šalje Organizacijski odbor festivala ŠKURE.

-Natječaj za najbolju knjigu poezije objavljenu kao prvo izdanje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori ili Srbiji između 1. 7. 2021. i 30. 6. 2022. Nagrada podrazumijeva novčani iznos i diplomu, dobitnici/dobitniku dodijelit će se tijekom završne večeri Međunarodnog festivala suvremene  književnosti ŠKURE u Šibeniku (15. – 17. rujna 2022.) Rok za prijavu je 10. 7. 2022.: knjige u formatu pdf-a i fotografiju naslovnice poslati najkasnije do 10. 7. 2022. na elektronsku adresu praznik.rada1@gmail.com – vele organizatori iz Praznika rada – centra za umjetnost i edukaciju, udruženju koje raspisuje natječaj za Nagradu Stjepan Gulin, nazvanu po šibenskom pjesniku.

Podsjetimo kako je šibenska udruga Praznik rada – centar za umjetnost i edukaciju u suradnji sa zagrebačkim Centrom za knjigu lani pokrenula Međunarodni festival suvremene književnosti ŠKURE – šibenske književne ure, a zbog kojega su u rujnu prošle godine u Šibeniku boravili neki od najznačajnijih književnika iz Hrvatske, BiH, Bjelorusije, Srbije, Francuske…

-Cilj nam je Šibenčanima, ali i svima zainteresiranima ponuditi novu književno-scensku platformu koja će dugoročno osigurati kvalitetne književne sadržaje i jačati potrebu za knjigom, kako u Šibeniku tako i u cijeloj regiji. To želimo učiniti povezujući umjetnike različitih preokupacija i izričaja, kao i iz različitih sredina, domaće i strane, kreirajući novu i svježu kulturno-umjetničku scenu, s ciljem etabliranja Šibenika kao grada knjige, poezije i velikih pjesnika kakvi su bili Mladen Bjažić, Vesna Parun, Stjepan Gulin, Arsen Dedić, ali i velikih pisaca poput Antuna Vrančića, Sime Matavulja, Ive Brešana, kritičara poput Igora Mandića…“ poručili su uoči lanjskog festivala organizatori čiji tim predvodi književnica i scenaristica Olja Runjić, a pridružili su joj se i Vanda Mikšić, Branko Čegec, Mojca Martin Piletić i Leon Lučev.

U nastavku evo i lanjske video-najave koju je Olja Runjić poslala s neba.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI