Neovisni novinarski portal
3.12.2023.
istra
Dušica Radojčić (foto TRIS/G. Šimac)

Dušica Radojčić o zahtjevu Filipa Zoričića za smjenu:
‘U pitanju je borba za nekretninski biznis na Lungomareu’

Dušica Radojčić (foto TRIS/G. Šimac)

Nakon što su prije nekoliko dana iz političke platforme Možemo! Pula koja je dio aktualne pulske vlasti predložili referendum (poveznica na Tris) na kojem bi se građani izjasnili žele li gradnju hotela na najatraktivnijem priobalnom zelenom predjelu Lungomare, uslijedila je reakcija aktualnog gradonačelnika Filipa Zoričića. Čini se kako mu ta ta inicijativa njegovih (donedavnih?) koalicijskih partnera iz Možemo! Pula nije bila po volji, pa je poručio kako želi na nove izbore za Gradsko vijeće.

”Kako mnogi danas zovu i pitaju, evo mog stava. Spreman sam pred svoje građane izaći svaki dan, ali u Puli su bitni izbori za Gradsko vijeće, a ne za gradonačelnika pa treba pitati druge političke opcije. Ako drugi žele izbore za Gradsko vijeće, onda može odmah, a ako to uvjetuju i izborima za gradonačelnika, vrlo rado ću prihvatiti i taj scenarij” napisao je Zoričić na svom Facebook profilu  te u izjavi za lokalne novine Glas Istre kazao: ‘Želim nove izbore za Gradsko vijeće u Puli. Pozivam predsjednicu Dušicu Radojčić na ostavku, a isto tako pozivam vijećnike da daju ostavke.’

Filip Zoričić

Na njegov istup odgovorila je Dušica Radojčić iz pulskog Možemo!, predsjednica Gradskog vijeća Grada Pule. 

-Interes Možemo! Pula je da se građanima osigura očitovanje o budućnosti Lungomarea, o čemu postoji razilaženje u stavovima među glavnim političkim opcijama u gradu. Kao predsjednica Gradskog vijeća želim omogućiti građanima izjašnjavanje na referendumu o tome, a s time je direktno povezano i do kada ću predsjedavati Vijećem. Za to se zalažem i to je, kako ja to vidim, i razlog pokretanja zahtjeva za mojom smjenom. Lungomare je trenutno ključna tema, odnosno hoće li se građani imati prilike izjasniti o njoj na referendumu. Nije u pitanju neupravljivost Gradom, za gradonačelnikove odluke digli smo ruke sva 162 puta naspram samo jednog puta kada nismo. U pitanju je, zapravo, borba za nekretninski biznis na Lungomareu.- ustvrdila je Dušica Radojčić.

Dušica Radojčić (foto TRIS/G. Šimac)-Gradonačelnik je jednostrano raskinuo koaliciju i preuzeo odgovornost za gubitak većine u Gradskom vijeću. Sada traži da predsjednica i svi vijećnici i vijećnice Gradskog vijeća daju ostavke. Drzak politički potez s obzirom da njegova lista u Gradskom vijeću ima samo 4 od
22 člana. Zašto bi mandat koji su nam građani povjerili vratili zato jer je on jednostrano raskinuo koaliciju? Ne namjeravam blokirati rad Gradskog vijeća, pa ne vidim ni razloga za ostavku. No, nemam namjeru biti predsjednica Gradskog vijeća na silu. I za moju smjenu i za biranje novog predsjednika potreban je glas većine vijećnika i vijećnica, a to se ne može ostvariti bez dogovora ili s nama ili s IDS-om. – zaključila je Dušica Radojčić.

Dušica Radojčić iz Možemo! Pula na biciklu

Tags: , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI