Neovisni novinarski portal
1.10.2022.
'rvatska
Festival bespravne gradnje i devastacije prirode – Vruja: Piknik uz kolače i smeće

Festival bespravne gradnje i devastacije prirode – Vruja:
Piknik uz kolače i smeće

Sutra će kod divotne devastirane uvale Vruja biti kolača i smeća. Smeća ima od ranije pa će ga se čistiti, a kolači će se donijeti i tamo pripravljati pa će se jesti. Festival bespravne gradnje i devastacije prirode – Vruja ovu subotu, 12. ožujka organizira Radnu akciju duž uvale, a u sklopu nje priprema i gastronomski dio eventa, jednostavno nazvan Piknik.

Organizatori ističu da sama Radna akcija, iako ima ubojito ime, ne bi trebala nikome zadati žuljeve. Posjetitelji su slobodni doći samo na Piknik, donijeti dekicu, raširiti je na bespravnu cestu i uživati u sunčanom danu i ponajboljim hrvatskim delicijama.

Vrula i bespravni put fotografiran prošle zime (foto TRIS/G. Šimac)

“Sadit ćemo autohtono bilje i čistiti desetljećima nagomilavan otpad. Već sad nam je jasno da ćemo možda imati i previše volontera. Dolaze nam Čisteći medvjedići iz cijele države, Vruju će uljepšavati i mještani, tu je i nas par iz organizacije Festivala bespravne gradnje, pridružit će se i drugi ljubitelji betona, tako da posla ne bi trebalo biti previše. Što prije završimo, ostat će nam više vremena za Piknik kojeg jedva čekamo. Sve vas pozivamo! Bit će to veselo i nestrpljivi smo da isprobamo vrhunske slastice, a iznimno nam je drago da je chefica Lena prepoznala ovu akciju”, poručuju iz Festivala.

Kuharsku palicu, kako kažu, drži slastičarka Lena Šarić, pastry chefica koja je godinama stjecala iskustvo u vrhunskim restoranima s Michelinovim zvjezdicama diljem Europe, zatim splitska tvornica čokolade testirane na rock glazbenicima “Nadalina” i stoljetna prehrambena industrija “Kraš”.

-A brend Lene Šarić zove se I BAKE YOU TAKE. Dodajmo da je Lena radila u paškom restoranu Boškinac u vrijeme kad je dobio Michelinovu zvjezdicu, a prije toga je stažirala u restoranu s tri Michelinove zvjezdice u Münchenu pod mentorstvom chefa Jana Hartwiga te pastry chefa Christiana Humbsa, te pohađajući masterclass tečajeve Tonija Rodrigueza i drugih poznatih pastry chefova. – vele organizatori ovog slastičarsko-otpadnog eventa. 

Radna akcija i Piknik održavaju se pod pokroviteljstvom Općine Brela, u suradnji s Gradom Omišem i Općinom Zadvarje, što je, kažu, prvi put u povijesti da su se jedinice lokalne samouprave koje teritorijalno dijele Vruju ujedinile u akciju za njenu dobrobit.

Subotnja događanja započinju u 11:30 sati, a detalje možete pratiti na Facebook stranici Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode – Vruja.
Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI