Neovisni novinarski portal
19.1.2022.
wheels on fire
Tanka je linija između uživanja i ovisnosti

Tanka je linija između uživanja i ovisnosti

Sigurno se pitate kako je to ustvari moguće kod OSI, jer oni imaju dovoljno problema sa zdravljem pa da sebi još otežaju i dovedu se u položaj ovisnika. No mnogima je upravo razlog za ovisnost, njihov zdravstveni problem uz opravdanje kako im je teško. No to je kriva percepcija problema, a još manje razlog za stvoriti bilo kakvu mogućnost za ovisnost. Treba se znati suočiti  s problemom, a ne pobjeći od njega posegnuvši za bocom ili opijatima.

Invaliditet nije opravdanje kojim čete prikriti svoje slabosti, a neke OSI to rade što sam već i pisao u jednoj od kolumni, ali s puno drugačijim fokusom nego sada. Sad u fokusu oni koji se žele malo otkačiti na taj način, i to nije grijeh, ako znate reći DOSTA na vrijeme…

Dakle zbog takvih OSI koje bježe od problema  na taj način, napadaju se sve OSI koje se slučajno vide s čašicom ili cigarom u ruci negdje, zato jer eto mi svi nismo mentalno jaki, jer jadni imamo probleme s kojima se po uglavnom čitavom mišljenju primitivne okoline ne znamo drukčije nositi.

E pa krivo postoje i one OSI koji znaju uživati u svemu umjereno, znaju uživati u svemu na pravi način i prihvaćaju sebe na pravi način onako kako to radi „ozbiljan čovjek“ koji voli sebe onakvim kakav on je, sa svim svojim manama i vrlinama. Razlika leži u mentalnoj snazi, ako ste dovoljno jaki nikad nećete  preći liniju između uživanja i ovisnosti, a ,ako niste dovoljno sigurni u svoju mentalnu snagu testirajte ju, ili izgradite razgovorom s onima za koje mislite da to po Vama zbilja jesu.

Nemojte zbog glupih društvenih uvriježenih predrasuda stavljati sve osobe, pa tako i OSI u isti koš. Neka Vam čaša, ili jedna cigareta u nečijoj ruci ne bude glavni element za „osudu“ nego prije toga razmislite, ili dajte priliku osobi da Vam dokaže suprotno ,ili potvrdi Vaše sumnje jer svi smo dovoljno mentalno zreli da možemo prepoznati ovisnika, i onoga tko se samo malo opušta.

Ako nemate vremena za dati nekom da Vas uvjeri kakav je, onda nemate pravo, nekog o kome ne znate puno, na prvu odmah proglasiti ovisnikom bez obzira na činjenicu da je tanka linija između „uživanja i ovisnosti“, ali ne zaboravite na mentalnu snagu!

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI