Neovisni novinarski portal
13.8.2022.
izborište / SDP
Karlo Klarin novi je predsjednik SDP-a Šibensko-kninske županije

Karlo Klarin novi je predsjednik SDP-a Šibensko-kninske županije

Karlo Klarin novi je predsjednik SDP-a Šibensko-kninske županije. U drugom izbornom krugu pobijedio je SDP-ovog veterana Ivana Rajića.

-Puno hvala svima na podršci i ukazanom povjerenju! Još jednom smo pokazali da kao stranka imamo kapaciteta za mijenjanje društva na bolje. Ova funkcija me raduje te istovremeno obvezuje. Stranačke politike gradit ćemo svi zajedno! Pozivam vas da slobodno iznosite svoje ideje i aktivno sudjelujete u kreiranju budućnosti naše stranke. Vjerujem da ću vam na tom putu biti oslonac i podrška. Uključivanje mladih kao pomoć iskusnim kolegama te jačanje pozicije žena u lokalnoj politici ostaju moji prioriteti!

Zahvaljujem i kolegi Rajiću na fer i korektnoj kampanji- napisao je, u trenutku pobjede, Klarin u svojoj objavi na Facebooku.

Karlo Klarin je rođen 1979. godine, po zanimanju je profesor češkog i talijanskog jezika i književnosti, u trećem je mandatu općinski vijećnik u Tisnu, a u prvom mandatu vijećnik Županijske skupštine.

Zaposlen je u osnovnoj školi Vjekoslav Kaleb u Tisnu i osnovnoj školi Murterski škoji u Murteru.

Provodio je brojne školske projekte, supotpisnik je prvog Erasmus + projekta za osnovnu školu u Tisnu preko kojeg je 20 djece dobilo priliku boraviti u Francuskoj.

Ovlašteni je sudski tumač za češki i talijanski jezik, ali i turistički vodić . Osim ova dva jezika, aktivno se koristi i engleskim, a pasivno njemačkim jezikom. Za Klarina se obično kaže da je po zanimanju profesor,  te poliglot i poduzetnik, pripadnik nove generacije SDP-ovaca.

Aktivan je u lokalnoj ( tišnjanskoj ) politici od 2013. kada je  osvojio prvio mandat općinskog vijećnika. Od 2017. je potpredsjednik  SDP-a u Tisnom, a od 2020. i član Glavnog odbora  SDP-a.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI