Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
crovid / sabor
Egzibicionist u Saboru: Zastupnik Hasanbegović brani svoje pravo na virus, ugrožavajući tuđe pravo da ga nema!

Egzibicionist u Saboru:
Zastupnik Hasanbegović brani svoje pravo na virus, ugrožavajući tuđe pravo da ga nema!

Uvođenje novih epidemioloških mjera od 15. studenoga po kojima se bez covid potvrda ili negativnog testa na koronavirus neće moći ni u Sabor, jako je naljutilo zastupnika Domovinskog pokreta Zlatka Hasanbegovića. Toliko da je odlučio ne dolaziti na svoje radno mjesto, jer “moje je pravo imati virus”, poručio je ovaj notorni ekshibicionist i egoist.

Dakle, najava Nacionalnog stožera šire upotrebe covid-potvrda, od polovine studenoga, na sve javne i državne službenike i namještenike, implicite i zaposlene u Saboru, kao i posjetitelje parlamenta, podrazumijeva i zastupnike koji se nisu cijepili ili  nisu dosad preboljeli covid, a ne žele se testirati. A upravo među takvima je i Hasanbegović koji je novu mjeru primio s nevjericom. Jer, valjda, zadire u njegova ljudska prava i slobode. A pritom ga nimalo ne zanimaju tuđa prava na siguran rad i zaštićenost od zaraze…

To je nemoguće. Čak i da su sami zastupnici donijeli dvotrećinskom većinom takvu odluku, ona bi bila rubna, a da nam se brani dolaziti u Sabor temeljem administrativne odluke nekakvog Stožera, potpuno je neprihvatljivo.

Netko će sigurno podnijeti ustavnu tužbu zbog toga, pa će se očitovati Ustavni sud. Nisam i neću se cijepiti, a ne želim se ni testirati. Moje je pravo imati virus. Dok će te mjere biti na snazi, moja noga neće kročiti u Sabor. Možda ćemo organizirati alternativni sabor na Duvanjskom polju– izjavio je ogorčeni Hasanbegović za riječki Novi list.

Na njegovu je prkosnu izjavu odmah reagirala Hrvatska udruga bolničkih liječnika ( HUBOL ) objavom na Facebooku u kojoj stoji:

“‘Moje pravo je imati virus’ (Z.H., saborski zastupnik).
‘Otpor!’ (M.M., saborski zastupnik).

Za njih i sve ostale neznalice i sebeljube koji će u sljedećim danima koristiti svoje pravo ‘imanja virusa’ necijepljenjem, mali podsjetnik da svako pravo ima svoje granice, a oni i njihova sljedba su izravno odgovorni što su ugrozili naša prava da ‘nemamo virus’.

Vjerujemo da su svjesni da preuzimaju i dio odgovornosti za smrti koje će svojim djelovanjem izazvati”,poručili su iz HUBOL-a zastupniku Hasanbegoviću i onima koji dijele njegovo ” pravo na virus i otpor” .

A samo u zadnja 24 sata novooboljelih od virusa u Hrvatskoj je preko sedam tisuća , preminulih je čak 50 ! Zanimljivo je da zastupnika Hasanbegovića više od tih podataka uznemirava obveza da se makar testira, ako se ne želi cijepiti,  kako bi s negativnim testom mogao slobodno ući u Sabor…

Dr. sc. Zlatko Hasanbegović (Foto HDZ)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI