Neovisni novinarski portal
28.9.2022.
pomoć / potres / solidarnost
Plenković i Marić komentirali ukidanje toplog obroka za stradalnike: Nitko neće biti gladan na Baniji!

Plenković i Marić komentirali ukidanje toplog obroka za stradalnike:
Nitko neće biti gladan na Baniji!

-Nitko na Baniji neće ostati gladan- poručio je predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon  što je danas alarmantno odjeknula vijest da su topli obroci na Baniji ukinuti za one koji su zbrinuti u kontejnerima i imaju mogućnost kuhati.

-To je očito neki komunikacijski nesporazum. Već je župan Celjak tu stvar riješio. Dali smo 12 milijuna Županiji za te vrste troškova. Vjerujem da je riječ o nekoj nespretnoj komunikaciji. Svima kojima bude potrebna pomoć oko hrane, dobit će ju kao i dosad. Samo bi neka čudnovata vlast oduzimala ljudima kruh. Nitko neće ostati gladan”, rekao je Plenković.

Ukidanje toplog obroka za stradalnike od potresa na Baniji komentirao je i ministar financija Zdravko Marić.

-Nisam upoznat s detaljima. Ovo sam vidio u medijima, razgovarat ću Medvedom što se događa. Medved je praktički svakodnevno na Banovini, fokusirani su na obnovu, ali i na to da se građanima i poduzetnicima olakša, znamo koliko je ovih 30 godina Banovina bila ugrožena. Fokus nam je da se ljudima olakša, zato i jesu svako malo nove mjere, i po pitanju električne energije, HRT pretplate, cestarina… Što se danas dogodilo – nemam puna saznanja, ali bit će o tome govora- obećao je Marić.

Petrinja (foto TRIS/G. Šimac)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI