Neovisni novinarski portal
9.12.2023.
(avan)turizam
Foto: Ekološka udruga Krka

Knin, središte zanimljivijeg turizma:
S Marunušom na Dinaru, Cetinu i Krku

Foto: Ekološka udruga Krka

Knin, konačno, postaje svojevrsno središte pametnijeg i zanimljivijeg turizma nego što je to onaj uobičajeni priobalni. Zahvaljujući iznimnim prirodni vrednotama kninskog kraja i Dalmatinske zagore – sve je veće zanimanje turista s malo drukčijim interesima nego što su to sunce, plaža, ležaljka i more.  Stoga valja podržati to što od danas, 1.10.2021. pa do 31.10.2021. turistička agencija Marunuša iz Knina sudjeluje u projektu „Mjesec hrvatskog turizma“.

Inače, taj projekt provode Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica s ciljem produljenja turističke sezone i poticanja domaćeg turizma u razdoblju posezone. Osim hrvatskih građana, ponude po povoljnijim cijenama moći će koristiti i inozemni gosti koji će tijekom listopada boraviti u hrvatskim destinacijama. Evo stoga informacija što se to može vidjeti i doživjeti u Kninu i okolicu, u nekim od aranžmana  koje priređuje agencija Maranuša.

Iskoristite popust od 35% na sljedeće usluge i posjetite Knin i okolicu:

  • Dinara Jeep Safari
  • Cetina Jeep Safari
  • Krka Kayak Safari
  • Dnevni najam električnog bicikla
  • Dnevni najam brdskog bicikla

 

DINARA JEEP SAFARI

Doživite najvišu hrvatsku planinu u offroad avanturi u trajanju 4 sata. Imati ćete priliku vidjeti težak ali atraktivan teren te uživati u predivnom pogledu i bogatstvu netaknute prirode – velikim vapnenačkim stijenama, prostranim livadama, bukovoj šumi i stvoriti uspomene za cijeli život.

 

Uz tri stanke za fotografiranje i osvježenje uzdignuti ćete se do 1260 metara nadmorske visine. Tura je duga oko 50km, a visinska razlika između točke polaska i ciljne točke viša je od 1000 metara. Za vrijeme trajanja projekta “Mjesec hrvatskog turizma” nudimo popust od 35% na ovu uslugu. Ukoliko će uslugu koristiti 2 osobe, tura se smatra privatnom i cijena po osobi iznosi 438,75 HRK umjesto redovnih 675,00 HRK. Za grupe 3 – 6 osoba cijena po osobi iznosi 292,50 HRK umjesto redovnih 450,00 HRK. Cijena uključuje vozilo, gorivo, vozača i osiguranje putnika.

 

CETINA JEEP SAFARI

Offroad avantura koja vas vodi u fantastičnu prirodu okolice Knina. Tura duga oko 60 kilometara vodi vas do izvora rijeke Krke, starom makadamskom Napoleonovom cestom do bukova rijeke Krčić, Suhopolja, te konačno najljepšeg oka Dalmacije – izvora rijeke Cetine. Okvirno trajanje ture je 3 sata.

Za vrijeme trajanja projekta “Mjesec hrvatskog turizma” nudimo popust od 35% na ovu uslugu. Ukoliko će uslugu koristiti 2 osobe, tura se smatra privatnom i cijena po osobi iznosi 365,63 HRK umjesto redovnih 562,50 HRK. Za grupe 3 – 6 osoba cijena po osobi iznosi 243,75 HRK umjesto redovnih 375,00 HRK. Cijena uključuje vozilo, gorivo, vozača i osiguranje putnika.

 

KRKA KAJAK SAFARI

Veslati ćete nizvodno gornjim tokom Krke i uživati u pogledu i mirnoj vožnji u gumenom čamcu koji prima od dvije do šest osoba. Ruta je duga 4,5km a traje između 1 i 2 sata, ovisno o veslanju. Putem ćete uživati u najljepšem pogledu na Kninsku tvrđavu, proći pored ušća Kosovčice u Krku, arheološkog lokaliteta Kapitul te ušća Orašnice u Krku.

 

Turu možete proći samostalno ili koristiti uslugu vodiča. Naši vodiči će vam pomoći upravljati čamcem i objasniti sve lokalitete pored kojih prolazite na turi. Na vama je da odaberete uslugu koja vam najviše odgovara.

Za vrijeme trajanja projekta “Mjesec hrvatskog turizma” nudimo popust od 35% na ovu uslugu.

Cijena za čamac do 2 osobe je 146,25 HRK umjesto redovnih 225,00 HRK.

Cijena za čamac do 4 osobe je 292,50 HRK umjesto redovnih 450,00 HRK.

Cijena za čamac do 6 osoba je 438,75 HRK umjesto redovnih 675,00 HRK.

Cijena uključuje 1 veslo po osobi, 1 zaštitni prsluk po osobi, 1 vodonepropusnu torbu po čamcu, osiguranje i transfer od cilja do starta

Popusti se također odnose na dnevni najam električnog i brdskog bicikla. Dnevni najam električnog bicikla platiti ćete 110,50 HRK umjesto redovnih 170,00 HRK, a brdski bicikl 78,00 HRK umjesto redovnih 120,00 HRK.

Detalje provjerite na www.marunusa.hr, a za rezervaciju termina ili dodatne informacije javite se na info@marunusa.hr ili broj telefona 022 206 476.

-Knin ima jedinstvenu geografsku lokaciju, nevjerojatnu baštinu, povijesni značaj, kulturu, nedirnutu prirodu i uvjete za aktivni turizam – kažu u Marunuši, što može potvrditi svatko tko ga je obišao.

Foto: Ekološka udruga Krka

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI