Neovisni novinarski portal
13.8.2022.
zagrebni život
Ivana Kekin (foto TRIS/G. Šimac)

Ivana Kekin o ogromnom dugu Zagreba od 8,2 milijarde kuna(!):
Bez HDZ-a tog duga ne bi bilo

Ivana Kekin (foto TRIS/G. Šimac)

Saborska zastupnica Nove ljevice Ivana Kekin u emisiji Newsroom na N1 televiziji govorila o (vrlo lošem) financijskom stanju u Gradu Zagrebu, ostavštini prijašnjih vlasti, HDZ-a i pokojnog Milana Bandića. Gradonačelnik Tomislav Tomašević je inače danas objavio da je konsolidirani dug grada – 8,2 milijarde kuna.

“Javnost je imala priliku čuti koliki je dug Zagreba koji iznosi nevjerojatnih 8,2 milijarde kuna, a bila bih sklona zaključiti da je konačno jasan i razlog zbog HDZ kontinuirano ponavlja da se ne trebamo baviti kosturima iz ormara. Naime, ti kosturi su doista tako veliki da vidimo da im je bilo u interesu da ih sakriju. Upravo zbog toga što se suočavamo s realitetom svakodnevno od dana stupanja na vlast smo obavijestili javnost u kojem smo stanju zatekli grad. To je stanje do kojeg je dovelo upravljanje Milana Bandića uz HDZ. Bez HDZ-a tog duga ne bi bilo”, poručila je

tris.com.hr-nlj8

Ivana Kekin (foto TRIS/G. Šimac)

 

Ne slaže se da je HDZ bio samo u programskoj suradnji s pokojnim gradonačelnik.

“Oni su dizali ruke za proračune koji su bili napuhani na prihodovnoj strani, u rashode se nije stavljalo ono za što se znalo da će se morati rashodovati, glasali su i za zagrebačku žičaru”, kazala je.

“Kao što Plenković nije imao većinu bez Bandića, tako Bandić nije imao većinu bez Hermana i Filipović”, dodala je.

Kekin je komentirala i probleme s otpadom. “Imam puno povjerenje u izvršnu vlast u Zagrebu, potpuno sam svjesna koliko su napornoj i kompliciranoj situaciji izloženi. No, znali su u što se upuštamo. Bojim li se paralize sustava? Ne, naći će se rješenje.”

Zagreb… (foto TRIS/G. Šimac)

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI