Neovisni novinarski portal
28.9.2022.
hadeze / POLITIKA / sabor
Plenković s indignacijom o novim “žetončićima”: “To je čak uvredljivo za nas koji o tome ne pomišljamo” ( ?! )

Plenković s indignacijom o novim “žetončićima”:
“To je čak uvredljivo za nas koji o tome ne pomišljamo” ( ?! )

Šef HDZ-a Andrej Plenković, neposredno nakon sjednice stranačkog Predsjedništva komentirao je glasine o mogućem bujanju vladajuće većine u parlamentu, a kao izravne posljedice raskola u Domovinskom pokretu, i pristupanja novih “žetončića” HDZ-u. Sve su to, poručio je, konstrukcije iz optike onih koji ne vole HDZ. Tko bi to mogao biti? Razumije se, novinari i komentatori …

-Sve što se zbiva unutar SDP-a i Domovinskog pokreta je tema koju su nametnuli neki akteri, komentatori, političari i mediji koji su van HDZ-a. Nitko drugi iz HDZ-a, ni ja , ni u jednom jedinom trenutku, niti između redaka, niti u fusnoti, nije rekao da će razgovarati s nekim da se poveća parlamentarna većina- rekao je Plenković, tonom koji ne trpi prigovora.

Također, dodao je, “nikakva nevidljiva ruka nije destabilizirala Domovinski pokret,  ili dovela do raspada saborskog kluba SDP-a. To je čak uvredljivo za nas koji o tome ne pomišljamo, a i za saborske zastupnike. Ako netko svojom voljom kaže ja bi podržao taj zakon, to je sasvim u redu. Da ćemo mi nekoga ići tražiti i dozivati, to se ne događa- s indignacijom će šef HDZ-a.

Baš kao da nikad nikakav “žetončić” nije našao svoju “priliku života” u HDZ-u, baš kao da nije bilo transfera HNS-a iz lijevog u “zajedničarski” tabor kako bi im spasili većinu u Saboru, i baš kao da je vladajuća većina na koju se oslanja Plenkovićeva vlada najhomogenija skupina na svijetu. Baš kao da su “žetončići” samo plod zločeste mašte HDZ-u nesklonih medijskih trudbenika, a ne modus operandi njegove stranke već tri desetljeća. Naravno, za žetonima se poseže kad ih manjka. Na njih se gleda s visoka i gotovo s prezirom, kad ih je na tržištu previše. A što je u opoziciji više previranja i raskola, to je ponuda “žetončića” veća, a potražnja manja. No, to je trenutno stanje…

Ali, reći da se to ne događa, da HDZ i ne pomišlja o pojačanjima, makar na “klupi za rezerve”, koje trenutno može vrlo jeftino kupiti, e, pa to je uvreda za- zdrav razum.

Andrej Plenković/ Foto:Tris/J.Krnić

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI